ទោះបីជាធ្វើតាមការណែនាំអំពីគម្លាតសង្គមគ្រប់ពេល ដោយមិនទាក់ទងយ៉ាងជិតស្និទ្ធជាមួយអ្នកណាម្នាក់ក្រៅពីអ្នកដែលរស់នៅជាមួយអ្នកក៏ដោយ ក៏អ្នកនៅតែមានពេលវេលាដែលអ្នកត្រូវផ្សងព្រេងចូលក្នុងពិភពលោកក្នុងកំឡុងពេលនេះ ដែល ភាគច្រើនគឺការធ្វើដំណើរទៅទិញទំនិញ គ្រឿងទេស ជាដើម។
ការពិតគឺថា៖ អ្វីដែលយើងដឹងអំពីមេរោគឆ្លងកំពុងផ្លាស់ប្តូរនិងវិវត្តជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ប៉ុន្តែជាមួយនឹងការណែនាំដែលទាក់ទងនឹងសង្គម នៅចំណុចណាមួយដែលអ្នកត្រូវទិញស្តុកទុកនូវអាហារ និងការផ្គត់ផ្គង់ផ្សេងទៀត។ នេះជាអ្វីដែលអ្នកឯកទេសខាងជំងឺឆ្លង និងអ្នកជំនាញខាងរោគរាតត្បាតចង់អោយអ្នកដឹងថា បើសិនពេលវេលានោះមកដល់ – រួមទាំងអ្វីដែលត្រូវធ្វើមុនពេល អំឡុងពេល និងក្រោយពេលអ្នកទៅទិញគ្រឿងទេស។
សំណួរសំខាន់បំផុតដែលអ្នកត្រូវសួរខ្លួនឯង គឺថាតើអ្នកពិតជាត្រូវទៅហាងដោយផ្ទាល់ឬអត់? ពិចារណាថា តើការបញ្ជាទិញតាមអ៊ិនធឺណេត និងការដឹកជញ្ជូន ឬការទៅទិញដោយខ្លួនឯង?
ទន្ទឹមនឹងការដើរទិញទំនិញរបស់អ្នក វាជាឱកាសល្អដែលមេរោគនឹងជាប់មកជាមួយនឹងទំនិញ។
នៅពេលដែលអ្នកដើរចេញពីហាងសូមប្រើទឹកអនាម័យដើម្បីលាងដៃភ្លាម។ បន្ទាប់មកនៅពេលអ្នកត្រលប់មកផ្ទះវិញ សូមលាងដៃរបស់អ្នកអោយបានស្អាតជាមួយសាប៊ូ និងទឹកយ៉ាងហោចណាស់ ២០ វិនាទី។
អ្នកអាចយកប្រអប់ ឫប្លាស្ទិចដែលវេចខ្ចប់ឥវ៉ាន់របស់អ្នកចេញ។ អ្នកក៏អាចលាងផ្លែឈើ និងបន្លែ ដោយបើកទឹកបង្ហូរហើយដុះវា ប៉ុន្តែមិនគួរប្រើផលិតផលលាងសម្អាតលើរបស់ញ៉ាំនោះទេ។
បន្ទាប់ពីផ្ទេរទំនិញ ឫ គ្រឿងទេស របស់អ្នកហើយ ចូរលាងសំអាតចាន តុរបស់អ្នក ជាមួយសាប៊ូលាងចាន ឬផលិតផលដែលមានសារធាតុ bleach “ដូចដែលយើងទាំងអស់គ្នាគួរតែធ្វើយ៉ាងហោចណាស់ពីរបីដងក្នុងមួយថ្ងៃ” ៕