Join with Health.com.kh on Telegram

​ទោះបីជា​ធ្វើតាម​ការណែនាំ​អំពី​គម្លាត​សង្គម​គ្រប់ពេល ដោយ​មិន​ទាក់ទង​យ៉ាង​ជិតស្និទ្ធ​ជាមួយ​អ្នកណាម្នាក់​ក្រៅពី​អ្នក​ដែល​រស់នៅ​ជាមួយ​អ្នក​ក៏ដោយ ក៏​អ្នក​នៅតែមាន​ពេលវេលា​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ផ្សងព្រេង​ចូលក្នុង​ពិភពលោក​ក្នុងកំឡុងពេល​នេះ ដែល ភាគច្រើន​គឺ​ការធ្វើដំណើរ​ទៅ​ទិញ​ទំនិញ គ្រឿងទេស ជាដើម​។​

​ការពិត​គឺថា​៖ អ្វីដែល​យើង​ដឹង​អំពី​មេរោគ​ឆ្លង​កំពុង​ផ្លាស់ប្តូរ​និង​វិ​វត្ត​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ប៉ុន្តែ​ជាមួយនឹង​ការណែនាំ​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​សង្គម នៅ​ចំណុច​ណាមួយ​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​ទិញ​ស្តុក​ទុក​នូវ​អាហារ និង​ការផ្គត់ផ្គង់​ផ្សេងទៀត​។ នេះ​ជា​អ្វីដែល​អ្នកឯកទេស​ខាង​ជំងឺឆ្លង និង​អ្នកជំនាញ​ខាង​រោគរាតត្បាត​ចង់អោយ​អ្នក​ដឹងថា បើសិន​ពេលវេលា​នោះមក​ដល់ – រួមទាំង​អ្វីដែល​ត្រូវធ្វើ​មុនពេល អំឡុងពេល និង​ក្រោយពេល​អ្នក​ទៅ​ទិញ​គ្រឿងទេស​។​

​សំណួរ​សំខាន់បំផុត​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​សួរ​ខ្លួនឯង គឺថា​តើ​អ្នក​ពិតជា​ត្រូវ​ទៅ​ហាង​ដោយផ្ទាល់​ឬ​អត់​? ពិចារណា​ថា តើ​ការបញ្ជាទិញ​តាម​អ៊ិន​ធឺ​ណេ​ត និង​ការដឹកជញ្ជូន ឬ​ការ​ទៅ​ទិញ​ដោយ​ខ្លួនឯង​?

​ទន្ទឹមនឹង​ការដើរ​ទិញ​ទំនិញ​របស់​អ្នក វា​ជា​ឱកាសល្អ​ដែល​មេរោគ​នឹង​ជាប់​មក​ជាមួយនឹង​ទំនិញ​។

​នៅពេលដែល​អ្នកដើរ​ចេញ​ពី​ហាង​សូម​ប្រើ​ទឹក​អនាម័យ​ដើម្បី​លាងដៃ​ភ្លាម​។ បន្ទាប់មក​នៅពេល​អ្នក​ត្រលប់មក​ផ្ទះ​វិញ សូម​លាងដៃ​របស់​អ្នក​អោយបាន​ស្អាត​ជាមួយ​សាប៊ូ និង​ទឹក​យ៉ាងហោចណាស់ ២០ វិនាទី​។​

​អ្នក​អាច​យក​ប្រអប់ ឫ​ប្លា​ស្ទិ​ច​ដែល​វេច​ខ្ចប់​ឥ​វ៉ាន់​របស់​អ្នកចេញ​។ អ្នក​ក៏​អាច​លាង​ផ្លែឈើ និង​បន្លែ ដោយ​បើកទឹក​បង្ហូរ​ហើយ​ដុះ​វា ប៉ុន្តែ​មិនគួរ​ប្រើ​ផលិតផល​លាង​សម្អាត​លើ​របស់​ញ៉ាំ​នោះទេ​។

​បន្ទាប់ពី​ផ្ទេរ​ទំនិញ ឫ គ្រឿងទេស របស់​អ្នក​ហើយ ចូរ​លាង​សំអាត​ចាន តុ​របស់​អ្នក ជាមួយ​សាប៊ូ​លាងចាន ឬ​ផលិតផល​ដែលមាន​សារធាតុ bleach “​ដូចដែល​យើងទាំងអស់គ្នា​គួរតែ​ធ្វើ​យ៉ាងហោចណាស់​ពីរ​បី​ដង​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​” ៕​