ចូរប្រាកដថា អ្នកបានស្វែងយល់នូវការពិតច្បាស់លាស់ហើយនៅពេលនិយាយដល់សុវត្ថិភាពនៃការញ៉ាំអាហារ។ យ៉ាងណាមិញខ្ញុំសូមពន្យល់រឿងខ្លះៗដូចខាងក្រោមនេះ៖
- ជំងឺទាក់ទងនឹងចំណីអាហារ អាចជារឿងធ្ងន់ធ្ងរ ដែលជាហេតុនាំឲ្យមានបញ្ហាដល់សុខភាពរ៉ាំរ៉ៃ ឬស្លាប់បាន (កម្រ)
- មិនត្រូវដាក់សាច់ដែលឆៅនៅលើតុក្នុងផ្ទះបាយឡើយ ព្រោះវាងាយធ្វើឲ្យបាក់តេរីបំបែកកូនចៅបានលឿន។ យកល្អគួរតែប្រឡាក់សាច់ហើយដាក់ក្នុងទូរទឹកកកភ្លាម
- ខណៈពេលដែលការប្រើសារធាតុធ្វើឲ្យស វាជារឿងល្អសម្រាប់សម្អាតក្នុងផ្ទះបាយក៏ដោយ តែវាមិនមានប្រយោជន៍អ្វីឡើយនៅពេលដែលប្រើប្រាស់ច្រើនពេក
- ចូរលាងសម្អាតផ្លែឈើ និងបន្លែទាំងអស់ ជាមួយទឹក (ទឹកដែលគ្មានក្លិន ឬសាប៊ូ) ទោះបីជាអ្នកបកសម្បកវាហើយក៏ដោយ
- មិនត្រូវលាងសម្អាតសាច់ឆៅ សាច់បក្សី ឬត្រី ឡើយ ព្រោះវាអាចរាលដាលទឹកដែលមានមេរោគបាន
- បើសិនជាអ្នកប្រើប្រាស់ម៉ៃក្រូវ៉េវ ចូរធ្វើទៅតាមការណែនាំដោយប្រុងប្រយ័ត្ន ដោយរួមទាំងឲ្យអាហារនៅក្នុងនោះរយៈពេលពីរបីនាទីសិនក្រោយពីកម្តៅរួច។ រឿងនេះនឹងផ្តល់ពេលវេលាដល់អាហារបញ្ចប់ការចម្អិន
- មិនត្រូវជឿលើក្លិនថាជាមធ្យោបាយអាចប្រាប់អ្នកឲ្យដឹងថា អាហារនោះប្រែទៅជាមិនល្អវិញឡើយ។ បាក់តេរីគ្រោះថ្នាក់មួយចំនួនមិនបង្កជាក្លិន ឬរសជាតិដល់អាហារផង
- ចូរដាក់អាហារឆ្អិនកម្តៅក្នុងសីតុណ្ហភាពសមរម្យដើម្បីចៀសវាងការលូតលាស់របស់បាក់តេរី៕