ក្នុង​ប៉ុន្មាន​ឆ្នាំ​ថ្មីៗ​នេះ​ទឹកដូង​បាន​ក្លាយជា​ភេសជ្ជៈ​ទាន់សម័យ​។ វា​ពិតជា​ស្រស់ស្រាយ​ស្រស់ស្រាយ​ហើយ​វា​ក៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែរ​។ លើសពីនេះទៅទៀត វា​ផ្ទុក​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​រួមទាំង សារធាតុ​រ៉ែ ដែល​មនុស្ស​ភាគច្រើន មិនមាន​គ្រប់គ្រាន់​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​គុណប្រយោជន៍ ៨ យ៉ាង​របស់​ទឹកដូង​។​

1-​ប្រភព​ល្អ​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​
​ទឹកដូង​មាន ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន C និង​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​។​

2-​អាចមាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​
​ទឹកដូង​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​ការពារ​កោសិកា​របស់​អ្នក​ពី​ការខូចខាត​ដែល​បណ្តាលមកពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។​

3-​អាចមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​
​ការសិក្សា​លើស​ត្វ​ដែល​កើត​ទឹកនោមផ្អែម បាន​បង្ហាញថា​ទឹកដូង​អាចធ្វើឱ្យ​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ប្រសើរឡើង​។ វា​ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ម៉ាញេស្យូម ដែល​អាច​បង្កើន​ភាពប្រែប្រួល​អាំង​ស៊ុយ​លីន និង​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។​

4-​អាចជួយ​ការពារ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​
​ការស្រាវជ្រាវ​លើស​ត្វ​ដំបូង​បង្ហាញថា ទឹកដូង​អាច​ការពារ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម ដោយ​កាត់បន្ថយ​ការបង្កើត​គ្រី​ស្តា​ល់ និង​ថ្ម​។​

5-​អាច​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​បេះដូង​
​ការសិក្សា​ទៅលើ​សត្វ​បាន​បង្ហាញថា ទឹកដូង​អាចមាន​មុខងារ​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​។​

6-​អាច​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​
​ទឹកដូង​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​និង​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កកឈាម​ក្នុង​សរសៃឈាម​របស់​អ្នក​។​

7-​អត្ថប្រយោជន៍​បន្ទាប់ពី​ហាត់ប្រាណ​យូរ​
​ទឹកដូង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​បំពេញបន្ថែម​វត្ថុ​រាវ និង​អេឡិចត្រូលីត ក្រោយពេល​ហាត់ប្រាណ​រួច​។ វា​អាច​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​ភេសជ្ជៈ​កីឡា​ដទៃទៀត​។​

8-​ប្រភព​ឆ្ងាញ់​នៃ​ជាតិ​ទឹក​
​ទឹកដូង អាច​ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់​ដោយផ្ទាល់​ពី​ផ្លែង​ដូង​បៃតង ឬ​ទិញ​ក្នុង​ដប​។ ចៀសវាង​ម៉ាក​ដែលមាន​បន្ថែម​ស្ករ​ផ្អែម ឬ​រសជាតិ​។​

​ទឹកដូង គឺជា​ភេសជ្ជៈ​ដែលមាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​មាន​ជីវជាតិ និង​ធម្មជាតិ ដែល​ពិតជា​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​។ វា​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​បេះដូង ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម សុខភាព​តម្រងនោម និង​អ្វីៗ​ជាច្រើន​ទៀត​៕​