១. គ្មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​បន្ទាប់ពី​ម៉ោង​២​រសៀល
​កាហ្វេ​គឺជា​ប្រភព​ធម្មជាតិ​មួយ​ក្នុងចំណោម​សារជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​។ កាហ្វេ​អ៊ី​ន​គឺជា​ភ្នាក់ងារ​រំញោច​ដែលជា​ហេតុផល​មួយ​ក្នុងចំណោម​ហេតុផល​ចម្បង​ដែល​កាហ្វេ​មាន​ប្រជាប្រិយភាព​។ វា​ផ្តល់​ថាមពល​ដល់​អ្នក​និង​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ភ្ញាក់​ដឹងខ្លួន​នៅពេល​អ្នក​អស់កម្លាំង​ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​អ្នក​ផឹក​កាហ្វេ​យឺត​ពេល​ថ្ងៃ​វា​អាច​រំខាន​ដល់​ដំណេក​របស់​អ្នក​។ ការ​គេង​មិន​បានល្អ​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​បញ្ហា​សុខភាព​គ្រប់​ប្រភេទ​។​

២.កុំ​លាយ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ជាមួយ​ស្ករ​
​ទោះបីជា​កាហ្វេ​ផ្តល់​មកអោយ​អ្នក​នៅ​សុខ​ភាពល្អ​ស្រាប់​ក៏ដោយ ក៏​អ្នក​អាច​ប្រែក្លាយ​វា​ទៅជា​អ្វី​ដែលមាន​គ្រោះថ្នាក់ បើសិនជា​ថែម​ស្ករ​មួយ​ដុំ​ទៅក្នុង​វា​។​ប្រសិនបើ​អ្នក​មិនអាច​គ្មាន​ជាតិ​ផ្អែម​នៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​សូម​ប្រើ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ជំនួស​វិញ​។​

៣.ជ្រើសរើស​ម៉ាក​កាហ្វេ​ដែលមាន​គុណភាព​ល្អ
​គុណភាព​កាហ្វេ​អាច​ប្រែប្រួល​យ៉ាងខ្លាំង​អាស្រ័យ​លើ​វិធីសាស្ត្រ​កែច្នៃ និង​របៀប​ដាំ​គ្រាប់​កាហ្វេ​។​ទោះយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ប្រសិនបើ​អ្នកព្រួយបារម្ភ​អំពី​ការជ្រើសរើស​កាហ្វេ​របស់​អ្នក សូម​ពិចារណា​ទិញ​គ្រាប់​កាហ្វេ​សរីរាង្គ​។​

៤.ជៀសវាង​ការផឹក​ច្រើនពេក​
​ខណៈពេលដែល​ការ​ទទួលទាន​កាហ្វេ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​មាន​សុខភាព​ល្អ ការផឹក​ច្រើនពេក​អាច​កាត់បន្ថយ​អត្ថប្រយោជន៍​ទូទៅ​របស់​វា​។​ការទទួល​ទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ច្រើនពេក​អាចមាន​ផលប៉ះពាល់​ខុសៗ​គ្នា​ទោះបីជា​ភាពប្រែប្រួល​របស់​មនុស្ស​ខុសគ្នា​ក៏ដោយ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​បរិមាណ​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ខ្ពស់ជាង (៤០០-៦០០ មី​លី​ក្រាម​) ក្នុង​មួយថ្ងៃ (​ប្រហែល ៤-៦ ពែង​) មិន​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​ផលប៉ះពាល់​អាក្រក់​ណាមួយ​ចំពោះ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​ដែល​ផឹក​កាហ្វេ គឺ​សុទ្ធតែ​ធ្វើឱ្យមាន​តុល្យភាព​ហានិភ័យ និង​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​។ ចូរ​ស្តាប់​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ហើយ​ទទួលទាន​មិន​លើសពី​អ្វីដែល​អ្នក​អាច​អត់ធ្មត់​បានទេ​។​

៥.បន្ថែម cinnamon (​ឈើអែម​) ខ្លះ​ចូលក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​
cinnamon គឺជា​គ្រឿងទេស​ដែលមាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែល​អាច​លាយ​បញ្ចូល​គ្នា​យ៉ាង​ពិសេស​ជាមួយនឹង​រសជាតិ​កាហ្វេ​។ ការសិក្សា​បានបង្ហាញ​ថា ក្លិន cinnamon អាច​បន្ថយ​ជាតិ​គ្លុយកូស កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​ទ្រី​គ្លី​សេរី​ត ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។​

៦.ជៀសវាង​ក្រែ​ម​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​និង​សិប្បនិម្មិត​
​ក្រែ​ម​ក្រែ​ម​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប និង​សិប្បនិម្មិត​មាន​ទំនោរ​ទៅរក​ការកែច្នៃ​ខ្ពស់ ហើយ​អាចមាន​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​គួរឱ្យ​សង្ស័យ​។ អាហារ​ធម្មជាតិ​ដែលមាន​ស្រាប់ ជា​ជម្រើស​ដ៏​ប្រសើរ​បំផុត​។​

៧.បន្ថែ​មកា​កាវ​មួយចំនួន​ទៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​
​កា​កាវ​ផ្ទុក​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​គ្រប់​ប្រភេទ រួមទាំង​ការថយចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។​សូម​ព្យាយាម​បន្ថែម​ម្សៅ​កា​កាវ​ទៅក្នុង​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ដើម្បី​បន្ថែម​រសជាតិ​។​

៨.ញ៉ាំ​កាហ្វេ​របស់​អ្នក​ដោយ​ប្រើ​តម្រង​ក្រដាស​
​កាហ្វេ​ឆុង មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ម្យ៉ាង ដែល​អាច​បង្កើន​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម​។​
​ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ​ការកាត់បន្ថយ​កម្រិតរ​បស់​វា​គឺ​សាមញ្ញ​។ គ្រាន់តែ​ប្រើ​តម្រង​ក្រដាស​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង