ដំណើរការស្មុគស្មាញ នៃការរំលាយអាហារ បានប៉ះពាល់ដល់ពេលវេលា ទីតាំង និង រោគសញ្ញាជាក់លាក់ណាមួយ នៃការអាឡែហ្ស៊ីចំណីអាហារ។ រោគសញ្ញាទាំងអស់ នៃការអាឡែហ្ស៊ីចំណីអាហារ គឺកើតឡើងក្នុងរយៈពេលពីរ ទៅ បីនាទី ឬ ទៅប៉ុន្មានម៉ោងក្រោយមក បន្ទាប់ពីការ បរិភោគអាហាររួច។ អ្នកធ្លាប់មានអាឡែហ្ស៊ីចំណីអាហារ ជាធម្មតា តែងមានបទពិសោធន៍ ដូចជា រមាស់នៅក្នុងមាត់ និង ពិបាកលេប និង ពិបាកក្នុងការដកដង្ហើម។ បន្ទាប់មក នៅក្នុងអំឡុងពេល ការរំលាយ អាហារនៅក្នុង ក្រពះ និង ពោះវៀន វាតែងតែមានរោគសញ្ញា ដូចជា ចង្អោរ ក្អួត រាគ និង ការឈឺចុករមួលពោះ។ វាតែងតែមានការយល់ច្រលំ រវាង រោគសញ្ញានៃការអាឡែហ្ស៊ីចំណីអាហារ និង រោគសញ្ញា នៃការដែលមិនមានភាពសុំាជាមួយម្ហូបអាហារ។
ដូចដែលបានរៀបរាប់ខាងលើ សារធាតុដែលធ្វើឱ្យមានអាឡែហ្ស៊ី ត្រូវបានស្រូបយក និងបញ្ចូលទៅក្នុងប្រព័ន្ធឈាម។ នៅពេលដែល ពួកគេ បានទៅដល់ស្បែក សារធាតុដែលធ្វើឱ្យអាឡែហ្ស៊ី អាចធ្វើឱ្យមានជាកន្ទួលក្រហម ឬ មានជាជំងឺត្រអក ឬ ជំងឺរើម ហើយនៅពេល ដែលពួកវាទាំងនេះបានទៅដល់សួត ពួកវានឹងអាចធ្វើឱ្យបង្កមានជាការកើតជំងឺហឺត។ ក៏ដូចជា សារធាតុដែលធ្វើឱ្យអាឡែហ្ស៊ីស ធ្វើដំណើរក្នុងសរសៃឈាម ដែលវាអាចបង្កឱ្យមានការឈឺក្បាលតិចៗ ភាពទន់ខ្សោយអស់កម្លាំង និង ធ្វើឱ្យមានប្រតិកម្មធ្ងន់ធ្ងរ ដែលជាហេតុធ្វើឱ្យ មានការធ្លាក់ចុះ សម្ពាធឈាមមួយរំពេច។ ចំពោះប្រតិកម្មធ្ងន់ធ្ងរ ឬអាណាហ្វីឡាកទិច (Anaphylactic) គឺវាមានភាពធ្ងន់ធ្ងរ សូម្បីតែនៅពេលដែលពួកគេបាន ចាប់ផ្តើមជាមួយនឹង រោគសញ្ញា ស្រាលក៏ដោយ ដូចជា ការចាក់ឆៀបៗនៅក្នុង មាត់ និង បំពង់ក ឬ មិនស្រួលនៅក្នុងពោះ។ ពួកគេអាច ត្រូវបានធ្ងន់ធ្ងរជាងនេះ ប្រសិនបើមិនបានព្យាបាល យ៉ាងឆាប់រហ័ស ៕