Join with Health.com.kh on Telegram

​ការពុល​អាហារ គឺ​មានន័យ​ថា​អ្នក​អាច​ញុំ​ា​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុពុល​នៅ​ខាងក្នុង​ហ្នឹង ឬ​បណ្តាលមកពី​ប្រព័ន្ធ​រំលា​អាហារ​របស់​អ្នក​មិន​មាន​ភាព​សុំា​ទៅ​និង​អាហារ​ហ្នឹង​។ ការពុល​អាហារ​ភាគច្រើនបំផុត គឺ​បណ្តា ឱ្យ​អ្នក​អម​ដោយ​រោគសញ្ញា​ជាទូទៅ​បំផុត​គឺ បន្ទាប់ញ៉ាំ​អាហារ​៖

  • មានការ​ចុក​រមួល​ពោះ​យ៉ាងខ្លាំង​
  • ក្អួត និង​
  • មាន​រាគរូស​។​

​នេះ​អាច​បណ្តាលឱ្យ បរិមាណ​សារធាតុ​រាវ​(​ទឹក​) ដ៏​ច្រើន មាន​ការបាត់បង់ និង ជាមួយ​និង​ការ​ចង្អោរ​និង​ក្អួត វា​អាច​ជា​ការលំបាក​ដើម្បី​ជំនួស​វត្ថុ​រាវ​ទាំងនោះ ជាហេតុ​នាំ​ឱ្យ​មាន​ការ​ខ្សោះ​ជាតិ​ទឹក​។ នៅក្នុង​បណ្តា​ប្រទេស​កំពុងអភិវឌ្ឍន៍​ជា​ច្រើន ដែល​ជា​កន្លែង មានការ​ឆ្លង​រាតត្បាត នៃ​ជំងឺ​រាគរូស ដែល​បណ្តាល​ឱ្យ​ឆ្លង និង​មាន​មនុស្ស​រាប់ពាន់​នាក់​បាន​ស្លាប់​ដោយសារតែ​ការ​ខ្សោះ​ជាតិ​ទឹក​។​

​ដូច​បាន​កត់សម្គាល់ នៅក្នុង​ផ្នែក​ខាងលើ​ឃើញ​ហើយ​ថា  ប្រព័ន្ធ​សរីរាង្គ​ផ្សេងៗ​ទៀត​អាច​ត្រូវ​បាន​ឆ្លង​មេរោគ និង រង​ផលប៉ះពាល់​ដោយ​ការពុល​អាហារ​នេះ​។ រោគសញ្ញា​គឺ អាស្រ័យ​ទៅលើ​ថា​តើ ប៉ះ​លើ​ប្រព័ន្ធ​សរីរាង្គ​ណា (​ឧទាហរណ៍ ទាក់ទង​និង​ជំងឺ​របស់​ខួរក្បាល ដោយសារ​តែ​ការឆ្លង​មេរោគ​ដល់​ខួរក្បាល​)៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង