ជាតិដែក គឺជាសារធាតុដ៏សំខាន់មួយសម្រាប់រាងកាយ ព្រោះវាដើរតួនាទីសម្រាប់បង្កើតជាគ្រាប់ឈាមក្រហម។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភពដ៏ល្អៗមួយចំនួននៃជាតិដែក ដែលត្រូវបានណែនាំដោយគ្រូពេទ្យជំនាញប្រចាំគេហទំព័រសុខភាព Health.com.kh ៖
- សាច់ជ្រូក សាច់គោ សាច់មាន់ និងត្រីសុទ្ធ និងគ្មានខ្លាញ់
- គ្រាប់សណ្តែកសៀង
- បាយ ក៏សំបូរដោយជាតិដែកដែរ
- ស្ពៃស្ពីណាច និងបន្លែពណ៌បៃតងផ្សេងៗទៀត
- នំបុ័ងធ្វើពីស្រូវសាលី៕