ជាតិ​ដែក គឺជា​សារធាតុ​ដ៏​សំខាន់​មួយ​សម្រាប់​រាងកាយ ព្រោះ​វា​ដើរ​តួនាទី​សម្រាប់​បង្កើត​ជា​គ្រាប់​ឈាមក្រហម​។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អៗ​មួយចំនួន​នៃ​ជាតិ​ដែក ដែល​ត្រូវបាន​ណែនាំ​ដោយ​គ្រូពេទ្យ​ជំនាញ​ប្រចាំ​គេហទំព័រ​សុខភាព Health.com.kh ៖

  • ​សាច់ជ្រូក សាច់គោ សាច់មាន់ និង​ត្រី​សុទ្ធ និង​គ្មាន​ខ្លាញ់​
  • ​គ្រាប់​សណ្តែកសៀង​
  • ​បាយ ក៏​សំបូរ​ដោយ​ជាតិ​ដែក​ដែរ​
  • ​ស្ពៃ​ស្ពីណា​ច និង​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង​ផ្សេងៗ​ទៀត​
  • ​នំ​បុ័ង​ធ្វើ​ពី​ស្រូវ​សាលី​៕