ការ​ក្អួត​អាច​ជា​អាកា​រៈ​មួយ​ដែល​មនុស្ស​គ្រប់​គ្នា​ចៀស​មិន​ផុត​ឡើយ ហើយ​វា​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​ដឹង​ទៀត​ថា ជា​អាកា​រៈ​ដែល​មិន​ងាយ​នឹង​ស៊ូទ្រាំ​បាន​ឡើយ​នៅ​ពេល​ក្អួត​ម្តង​ៗ​។ រឿង​នេះ​អាច​កើតឡើង​បាន​ដោយសារ​តែ​មូលហេតុ​ច្រើន​ណាស់​ដូច​ជា មាន​មេរោគ​ក្នុង​ក្រពះ ស្រវឹងស្រា ពុល​អាហារ​ជាដើម​។ នៅ​ពេល​អ្នក​ក្អួត អ្នក​នឹង​បាត់បង់​អេ​ឡិច​ត្រូ​លី​ត្រ​ក្នុង​ខ្លួន​ច្រើន រហូត​ដល់​ខ្សោះ​ជាតិ​ទឹក​ក្នុង​ខ្លួន​តែ​ម្តង​។ ទោះបីជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ យើង​អាច​ដោះស្រាយ​អាកា​រៈ​ក្អួត​នេះ​បាន​តាម​រយៈ​វិធី​ងាយ​ៗ​ដែល​អាច​ធ្វើ​បាន​ដោយ​ខ្លួនឯង នោះ​គឺ​មឺ​ម​ខ្ញី​តែ​ម្តង​។

ខ្ញី​គឺជា​រុក្ខជាតិ​ដែល​ត្រូវ​បាន​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ប្រើប្រាស់​សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​ម្ហូបអាហារ ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ជា​ឱសថ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ដែរ​។ ថាមពល​ព្យាបាល​ជំងឺ​របស់​ខ្ញី​ត្រូវ​បាន​គេ​ទទួលស្គាល់​អស់​រយៈពេល​ច្រើន​សតវត្ស​ន៍​ទៅ​ហើយ​។ សម្រាប់​ប្រជាជន​អាស៊ាន​វិញ ពួក​គេ​បាន​ប្រើប្រាស់​វា​សម្រាប់​ព្យាបាល​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ​។ ខ្ញី​ក៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ក្អួត​ដែរ ដូច្នេះ​បើសិនជា​អ្នក​ឧស្សាហ៍​មាន​អាកា​រៈ​ក្អួត ចូរ​យក​មឺ​ម​ខ្ញិ​មួយ​ដុំ ហើយ​ទំពារ​វា​លេង​ៗ​ទៅ​។ បើសិនជា​មាន​អារម្មណ៍​ថា​ហិ​រ​ខ្លាំង ចូរ​លាយ​ទឹកឃ្មុំ​បន្ថែម​ខ្លះទៅ​៕