នៅពេលដែលអ្នកម្តាយមានផ្ទៃពោះ អ្នកគួរតែប្រយ័ត្ននៅពេលដែលញ៉ាំខ្យង។ ដូចនេះ health.com.kh នឹងបង្ហាញអ្នកពីរឿងដែលអ្នកគួរតែប្រយ័ត្នពេលដែលពិសារខ្យង។ តើមានអ្វីខ្លះទៅ?

នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំ អ្នកមិនត្រូវពិសារជាមួយសាច់គោ សាច់ពពែ សាច់ជ្រូក លាសសមុទ្រ មី ពោត ត្រឡាច ត្រសក់ស្រូវ ត្រចៀកកណ្តុរ ឬអាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ឡើយ។ នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំរួចក៏មិនអាចញ៉ាំទឹកកកបានដែរ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យអ្នកអាចមានជំងឺរាករូសបាន។ ម្យ៉ាងទៀតអ្នកគួរតែយកមកចម្អិនដោយខ្លួនឯង ទើបវាមានអនាម័យ។ នៅពេលដែលអ្នកចម្អិន អ្នកត្រូវតែចម្អិនចំនួន១០នាទីឡើងលើ ទើបមេរោគទាំងអស់អាចងាប់បាន នោះអ្នកនឹងមិនមានគ្រោះថ្នាក់ឡើយ៕