ជំ​ហ៊ាន​ដ៏​សំខាន់​បំផុត​ដែល​អ្នក​អាច​ធ្វើ​បាន​ដើម្បី​សុខភាព​បេះដូង​នោះ​គឺ​ចាប់ផ្តើម​ជាមួយ​របស់​ដែល​ត្រូវការ​ដាក់​ចូល​មាត់​។ ហ្សែ​ន​ដើរតួ​នាទី​ដ៏​ធំ​មួយ​ចំពោះ​សុខភាព​បេះដូង​ដែរ ប៉ុន្តែ​សម្រាប់​របៀប​រស់នៅ​ដូច​ជា របប​អាហារ និង​ការ​ហាត់ប្រាណ​ក៏​ដើរតួ​នាទី​កាន់តែ​ធំ​ទៀត​ក្នុង​ការ​បង្ការ​ជំងឺ​បេះដូង​ទៅ​វិញ​។

ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​អាហារ​សម្រន់​មួយ​ចំនួន​ដែល​មាន​ជីវជាតិ​គ្រប់គ្រាន់​ក្នុង​ការ​បង្ការ និង​ប្រឆាំង​ជំងឺ​បេះដូង​ហើយ​៖

ផ្លែ​ប៉ោម
ផ្លែ​ប៉ោម​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា Quercetin ដែល​អាច​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម និង​បញ្ហា​បេះដូង​ដោយសារ​តែ​រ៉ា​ឌី​កាល​សេរី​បាន​។ សារធាតុ Pectin ក្នុង​ផ្លែ​ប៉ោម​គឺជា​ជាតិ​សរសៃ​ដ៏​ពិសេស ដែល​អាច​ជួយ​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​បាន​។ ក្រោ​ពី​នេះ ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​ដ៏​ខ្លាំង​ដែល​អាច​ជួយ​ឲ្យ​សុខភាព​បេះដូង​ទាំងមូល​កាន់តែ​ល្អ​។

សូកូឡា​ខ្មៅ
សូកូឡា​ខ្មៅ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ Cocoa ដែល​ជា​ប្រភព Flavonoids ដ៏​អស្ចារ្យ​។ សារធាតុ​នេះ​គឺជា Phytochemicals និង​ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ថា​អាច​ជួយ​បង្ការ​កុំ​ឲ្យ​មាន​កំណក​ក្នុង​សរសៃឈាម​អាក់ទែ និង​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​បាន​ទៀត​។

បឺ​រី​ពណ៌​ខៀវ
ការ​រលាក​ក្នុង​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម​អាក់ទែ​អាច​បង្កើន​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​គាំង​បេះ​ដូ​អ​កាន់តែ​ខ្ពស់​។ ប៉ុន្តែ​អ្នក​អាច​ទប់ស្កាត់​រឿង​នេះ​បាន​តាម​រយៈ​ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​បឺ​រី​ពណ៌​ខៀវ​មួយ​កូនចាន​ចង្កឹះ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​។ នេះ​ដោយសារ​តែ​វា​មាន​សារធាតុ​អង់​ទី​អូក​ស៊ី​ដង់​ប្រឆាំង​ការ​រលាក​៕