ក្នុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​គឺជា​ពេលវេលា​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ដែល​ស្ត្រី​ត្រូវ​តែ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ជាងគេ​នៅ​ពេល​ញ៉ាំ​អាហារ​តែ​ម្តង ព្រោះ​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​ត្រូវការ​ជីវជាតិ​សំខាន់​សម្រាប់​លូតលាស់ និង​ធំធាត់​ពី​អ្នក​។ ប៉ុន្តែ​បើសិនជា​អ្នក​គិត​ថា ការ​ញ៉ាំ​ផ្សិត​ក្នុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​មាន​សុវត្ថិភាព ឬ​អត់​នោះ ចូរ​បន្ត​អាន​អត្ថបទ​នេះ​បន្ថែម​ទៀត​ទៅ​។

ដោយ​យោង​ទៅ​តាម​អ្នកជំនាញ​ខាង​អាហារូបត្ថម្ភ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរតែ​បញ្ចូល​ផ្សិត​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ពួក​គេ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ដោយសារ​តែ​៖

វីតាមីន B កំ​ផ្លេ​ច
ផ្សិត​ជា​ប្រភព​ដ៏​ឆ្លាត​វៃ​មួយ​នៃ​វីតាមីន​សំខាន់​ៗ ជា​ពិសេស Niacin និង Riboflavin ដែល​មាន​នាទី​ជំរុញ​ដល់​សុខភាព​ស្បែក សរសៃប្រសាទ និង​ផ្លូវ​រំលាយ​អាហារ ព្រមទាំង​ផ្តល់​ថាមពល​ដល់​រៀង​កាយ​ថែម​ទៀត​។

វីតាមីន D
វីតាមីន D មាន​សារៈសំខាន់​ក្នុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ព្រោះ​វា​ជួយ​ដល់​ការ​បឺត​ស្រូប​ជាតិ​កាលស្យូម​ចេញពី​ចំណីអាហារ សម្រាប់​ការ​លូតលាស់​ដល់​ឆ្អឹង​ទារក​។

ជាតិ​ដែក
តើ​អ្នកមាន​ដឹង​ទេ​ថា ក្នុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ចំណុះ​ឈាម​នឹង​កើនឡើង ដូច្នេះ​អ្នក​ត្រូវការ​អេ​ម៉ូ​គ្លូ​ប៊ី​ន​កាន់តែ​ច្រើន មាន​ន័យ​ថា រាង​កាយ​នឹង​ត្រូវការ​ជាតិ​ដែក​កាន់តែ​ច្រើន​ថែម​ទៀត​។ អ្នក​ត្រូវ​តែ​ញ៉ាំ​ជាតិ​ដែក​ប្រមាណ ២៥​មី​លី​ក្រាម​រាល់ថ្ងៃ​។

ជាតិ​សរសៃ និង​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់
ផ្សិត​ផ្តល់​ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​ដើម្បី​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត​ដោយសារ​រ៉ា​ឌី​កាល​សេរី​។ ជាតិ​សរសៃ​ក្នុង​ផ្សិត​នឹង​ជួយ​បង្ការ​ការ​ទល់លាមក​ដែល​ជា​បញ្ហា​កើត​មាន​ជា​ញឹកញាប់​ក្នុង​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​៕