ទារក​ដែល​សម្រាល​ចេញពី​ម្តាយ ដែល​ផឹកទឹក​ក្រូច ឬ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​រាល់ថ្ងៃ អំឡុង​ពេល​គាត់​មាន​ផ្ទៃពោះ អាច​នឹង​ឡើង​ទម្ងន់​ខុស​ពី​ធម្មតា ឬ​ឈាន​ដល់​ធាត់​លើស​ទម្ងន់ នៅ​អាយុ ៧ ឆ្នាំ​។

ការ​ធាត់​លើស​ទម្ងន់​ក្នុង​វ័យក្មេង នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​កូន​របស់​អ្នក ប្រឈម​ទៅ​នឹង​បញ្ហា​សុខភាព​ជា​ច្រើន ដូច​ជា ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ជំងឺ​បេះដូង ជំងឺ​ដាច់​សរសៃ​ឈា​ខួរក្បាល និង​ជំងឺមហារីក​។

ការ​សិក្សា​បាន​រក​ឃើញ​ថា សារធាតុ​ផ្អែម​សិប្ប​និ​ម្មិត្រ ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ទឹកក្រូច និង​ភេសជ្ជៈ​នានា ពិតជា​មិនល្អ សម្រាប់​ទាំង​ម្តាយ និង​កូន​នៅ​ក្នុង​ផ្ទៃ​។

អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បញ្ជាក់​ប្រាប់​ថា កម្រិត​ទឹកភ្លោះ​ដែល​នៅ​ជុំវិញ​កូន​របស់​អ្នក នឹង​កើនឡើង​ច្រើន ស្រប​ពេល​ដែល​ម្តាយ​ព្យាយាម​ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ ច្រើន​ជាង​ធម្មតា​។ ដើម្បី​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឡើង​កាឡូរី ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ គួរតែ​ផ្លាស់​ប្តូរ​ពី​ការ​ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​កំប៉ុង​ប្រភេទ មក​ជា​ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់ និង​បន្លែ​វិញ ទើប​ជា​ការ​ប្រសើរ​៕