អាហារហឹរគ្រប់យ៉ាងដែលអ្នកញ៉ាំមិនមានគ្រោះថ្នាក់អ្វីចំពោះទារកឡើយ នៅពេលអ្នកមានផ្ទៃពោះ ឬបំបៅដោះកូន ។ ក្នុងពេលមានផ្ទៃពោះ មានចំនួនអាហារតិចតួចណាស់ដែលអាចជ្រៀបចូលទៅក្នុងទឹកភ្លោះបាន ។ អាហារហឹរក៏មិនអាចធ្វើឲ្យប្រែប្រួលអ្វីដល់ទារកក្នុងផ្ទៃដែរ ។
ទំនៀមទម្លាប់ភាគច្រើនស្ទើរតែគ្រប់ប្រភេទបាននិយាយអំពីជំនឿរបបអាហារសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ។ ជាក់ស្តែកទំនៀមទម្លាប់ខ្មែរយើងតែម្តងនិយាយថា កាលណាស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគឺតម្រូវឲ្យញ៉ាំអាហារហិរដើម្បីឲ្យរាងកាយក្តៅ និងងាយស្រួលដល់ការសម្រាលកូន ហើយជំនឿនេះក៏មិនមែនមានតែក្នុងប្រទេសយើងដែរ។
តើអ្នកជាស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែឡមានសុខភាពល្អ ដោយមិនមានបញ្ហាក្រពះពោះវៀនហើយឬនៅ? បើសិនជាគ្មានបញ្ហានេះទេ អ្នកអាចញ៉ាំអាហារអ្វីៗក៏បានដែរឲ្យតែញ៉ាំកើត។ ប៉ុន្តែបើសិនជាអ្នកងាយនឹងមានបញ្ហាក្រពះពោះវៀនមុនពេលមានផ្ទៃពោះ យកល្អគួរតែមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្តិចចំពោះអាហារហិរ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាអាកាៈអវិជ្ជមាននៃការមានផ្ទៃពោះ និងឥទ្ធិពលរបស់អាហារហឹរ៖
១. អាចជំរុញដល់ការចាញ់កូនកាន់តែខ្លាំង
២. ស្ត្រីអាចជួបបញ្ហាច្រាលទឹកអាស៊ីតពីក្រពះកាន់តែខ្លាំង និងក្រហាយដើមទ្រូងញឹកញាប់
៣. មានជំងឺច្រាលអាហារចេញពីក្រពះមកបំពង់ក (GERD)
សរុបសេចក្តីមក អត្ថបទនេះមិនមែនហាមឲ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគ្រប់រូបចៀសវាងការញ៉ាំអាហារហឹរនោះទេ ប៉ុន្តែអ្នកអាចញ៉ាំបានធម្មតា ដោយគ្រាន់តែតាមដាននូវប្រតិកម្មរបស់រាងកាយចំពោះអាហារទាំងនោះផង។ បើសិនជាអ្នកមានបញ្ហា គួរណាកាត់បន្ថយកុំញ៉ាំច្រើនពេក៕