​កូន​ក្នុង​ផ្ទៃ​ត្រូវការ​ជីវជាតិ​ច្រើនណាស់​ពី​រាងកាយ​ម្តាយ​ដើម្បី​លូតលាស់​ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ​។ គ្មាន​អ្វី​សំខាន់​ជាង​ក្នុង​ពេល​ទារក​កំពុងតែ​លូតលាស់​ខួរក្បាល​របស់​គេ​ឡើយ​។ ខួរក្បាល​របស់​ទារក​នឹង​លូតលាស់​ក្នុង​រយៈពេល​បី​សប្តាហ៍​ដំបូង​ក្រោយ​ពី​ដឹង​ថា​មាន​ផ្ទៃពោះ ហើយ​វា​ក៏​សំខាន់​ណាស់ដែរ​ក្នុង​ការផ្គត់ផ្គង់​សារធាតុ​មាន​សុខភាព​ល្អ​សម្រាប់​គេ​។ អាហារ​មួយ​ចំនួន​មាន​ជីវជាតិ​មាន​ប្រយោជន៍​ខ្ពស់​ណាស់​សម្រាប់​ជំរុញ​ដល់​ការលូតលាស់​ខួរក្បាល​របស់​កូន​។ ដូច្នេះ​បើ​សិន​ជា​អ្នក​ចង់ឲ្យ​កូន​កើត​មក​មាន​ខួរក្បាល​ល្អ យក​ល្អ​គួរតែ​កុំ​ភ្លេច​ញ៉ាំ​អាហារ​ខាងក្រោម​នេះ​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​ផង​។

ស៊ុត​
បើសិន​ជា​អ្នក​មិន​បាន​ញ៉ាំ​ស៊ុត​មួយ​គ្រាប់​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ផង យក​ល្អ​គួរតែ​ធ្វើ​វា​ផង​ខណៈពេល​ដែល​មាន​ផ្ទៃពោះ ព្រោះ​វា​មាន​សារធាតុ​ខូលីន ដែល​ទទួលខុសត្រូវ​លើ​ការលូតលាស់​ការចងចាំ​។

ស្ពៃ​ស្ពីណា​ច​
សារធាតុ​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ដែល​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គ្រប់រូប​ត្រូវការ​គឺ Folate សម្រាប់​លូតលាស់​ដល់ DNA និង​រចនាសម្ព័ន្ធ​កោសិកា​។ វា​ក៏​ជួយ​បង្កើត​ជា​កោសិកា​សរសៃប្រសាទ និង​ការពារ​សរសៃប្រសាទ​កុំ​ឲ្យ​ខូចខាត​។

ផ្លែ​ប័រ​
ខួរក្បាល​របស់​មនុស្ស​យើង​ត្រូវការ​ខ្លាញ់​ល្អៗ​ដើម្បី​ធ្វើការ​បាន​យ៉ាង​ស្រួល ព្រោះ​ខួរក្បាល​ត្រូវបាន​បង្កើតឡើង​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​រហូតដល់ ៦០​ភាគរយ​ទៅ​ហើយ​។ ខ្លាញ់​ល្អៗ​ប្រភេទ Monounsaturated Fats មាន​យ៉ាង​ពិសេស​ក្នុង​ផ្លែ​ប័រ​តែម្តង​។

គ្រាប់​ល្ពៅ​
គ្រាប់​ល្ពៅ​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​ស័ង្គសីដ៏​សំខាន់ ដែល​វា​ល្អ​សម្រាប់​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​ព្រោះ វា​អាច​ធ្វើឲ្យ​ខួរក្បាល​ទទួលបាន​ព័ត៌មាន​កា​ន់តែ​ល្អ​។ គ្រាប់​ល្ពៅ​មាន​នៅក្នុង​សម្បក​របស់​គ្រាប់​ល្ពៅ​តែម្តង ដូច្នេះ​ចូរ​កុំ​ភ្លេច​ញ៉ាំ​គ្រាប់​ល្ពៅ​ទាំង​សម្បក​ផង​។​

សណ្តែកដី​
សណ្តែកដី​ភាគច្រើន​គឺជា​អាហារ​សម្រាប់​ខួរក្បាល​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​ព្រោះ​វា​ផ្ទុក​ទៅដោយ​ជីវជាតិ​ជាច្រើន​ដែល​ទារក​ត្រូវការ​។ វា​មាន​ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់​ផ្តល់​សុខភាព និង​វិតាមីន B៕