​ភាពមិនប្រក្រតី​នៃ​ជាតិ​ស្ករ​ហ្វ្រុ​ក​តូ​ស​បាន​កើតមានឡើង​នៅពេល​ដែល​ខ្លួន​មានការ​ស្រូប​ហ្វ្រុ​ក​តូ​ស​លំបាក​, ដែល​ជា​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​មួយ​ដែល​ត្រូវបាន​គេ​រកឃើញ​នៅក្នុង​ផ្លែឈើ​, បន្លែ និង​ទឹកឃ្មុំ​។​

​សមាគមន៍​ជំងឺ​ក្រពះ​-​ពោះវៀន​អាមេរិក​បាន​ស្នើ​អោយ​គ្រប់គ្រង​ភាពមិនប្រក្រតី​នៃ​ជាតិ​ស្ករ​ហ្វ្រុ​ក​តូ​ស​នេះ​ដែល​រួមមានៈ​

–          សូម​តម​ការ​ញ៉ាំ​ទឹក​ផ្លែឈើ និង​ផ្លែឈើ​

–          សូម​មើល​ថា​តើ​ជាតិ​ស្ករ​ហ្វ្រុ​ក​តូ​ស​ប៉ុន្មាន​ដែល​ខ្លួន​របស់​អ្នក​អាច​ស្រូប​បាន​

–          សូម​កំណត់​ចំពោះ​ការផឹក​ទឹកឃ្មុំ​

–          សូម​ជៀសវាង​ការផឹក​សូ​ដា​ដែល​ជាតិ​ស្ករ​ហ្វ្រុ​ក​តូ​ស​ជារឿយៗ​ត្រូវបាន​គេ​បន្ថែម​

–          សូមន្ថយ​ការ​ផឹកស្រា ៕