ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទស្សនាវដ្តីសមាគមបេះដូងអាមេរិកបានរកឃើញថាការញ៉ាំឱ្យបានត្រឹមត្រូវ៖ របបអាហារដែលមានជីវជាតិខ្ពស់អាចធ្វើឱ្យមានភាពអស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពបេះដូង។
អ្នកស្រាវជ្រាវដែលមកពីសាកលវិទ្យាល័យ Kentucky បានរកឃើញថាអ្នកដែលមានជំងឺខ្សោយបេះដូងដែលខ្វះមីក្រូសារជាតិ ៧ ឬច្រើនជាងនេះមានហានិភ័យទ្វេដងនៃការស្លាប់ឬកំពុងសម្រាកព្យាបាលនៅមន្ទីរពេទ្យជាងអ្នកដែលមានកង្វះខាតតិចតួចឬគ្មាន។
អ្នកនិពន្ធនៃការសិក្សាបានសង្កត់ធ្ងន់លើសារៈសំខាន់នៃភាពខុសគ្នានៃរបបអាហារក៏ដូចជាការដាក់បញ្ចូលផ្លែឈើនិងបន្លែគ្រាប់ធញ្ញជាតិ៕