ក្នុងប៉ុន្មានឆ្នាំថ្មីៗនេះរបបអាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់បានកើនប្រជាប្រិយភាព។ សាលាវេជ្ជសាស្ត្រហាវ៉ាដនិយាយថាទោះបីប្រូតេអ៊ីនមានសារសំខាន់សម្រាប់ជីវិតក៏ដោយប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកអាចជាបញ្ហា។

ការទទួលបានជាតិប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹង៖

• កូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់។ វាអាចជាមួលហេតុមួយនាំអោយដាច់សរសៃឈាម ខួរក្បាលនិងស្លាប់។

• ការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។ ជំងឺមហារីកឆក់យកជីវិតមនុស្សជាច្រើន។

• ជំងឺតម្រងនោមនិងគ្រួសក្នុងតំរងនោម។

• ឡើងទម្ងន់។

• ការទល់លាមកឬរាគ។