ក្នុងប៉ុន្មានឆ្នាំថ្មីៗនេះរបបអាហារដែលមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់បានកើនប្រជាប្រិយភាព។ សាលាវេជ្ជសាស្ត្រហាវ៉ាដនិយាយថាទោះបីប្រូតេអ៊ីនមានសារសំខាន់សម្រាប់ជីវិតក៏ដោយប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកអាចជាបញ្ហា។
ការទទួលបានជាតិប្រូតេអ៊ីនច្រើនពេកត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹង៖
• កូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់។ វាអាចជាមួលហេតុមួយនាំអោយដាច់សរសៃឈាម ខួរក្បាលនិងស្លាប់។
• ការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។ ជំងឺមហារីកឆក់យកជីវិតមនុស្សជាច្រើន។
• ជំងឺតម្រងនោមនិងគ្រួសក្នុងតំរងនោម។
• ឡើងទម្ងន់។
• ការទល់លាមកឬរាគ។