ការលាងសាច់ និងបន្លែពិតជាសំខាន់ណាស់ ព្រោះបើអ្នកលាងមិនស្អាត វាពិតជាប៉ះពាល់ដលសុខភាពអ្នកជាខ្លាំងនៅពេលដែលអ្នកយកមកបរិភោគ ដូចនេះតើគួរតែលាងដូចម្តេចទើបស្អាតនោះ?(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)

សាច់ជ្រូក

មានមនុស្សភាគច្រើននៅពេលដែលទិញសាច់ជ្រូកមករួចតែងតែយកវាលាងទាំងដុំ រួចយកទៅចិតដើម្បីធ្វើម្ហូបហើយ ប៉ុន្តែវិធីនេះមិនអាចសម្អាតឱ្យស្អាតបានឡើយ ដូចនេះមុននឹងលាងទឹក អ្នកគួរតែយកវាទៅត្រាំក្នុងទឹកលាងអង្ករចំនួន៥នាទីជាមុនសិន ទើបយកទឹកលាងសម្អាតវា នោះវានឹងអាចជម្រះឱ្យស្អាតបាន។

ថ្លើម

នៅពេលដែលអ្នកលាងថ្លើម អ្នកគួរតែត្រាំវានៅក្នុងទឹកចំនួន១០នាទីជាមុនសិនទើបលាងនឹងទឹក បន្ទាប់មកត្រាំវាកន្លះម៉ោងទៀតដើម្បីបំបាត់ក្លិនឆ្អាប។

ពពួកត្រី

ក្រោយពេលដែលអ្នកលាងត្រីរួច អ្នកអាចដាក់វាត្រាំក្នុងទឹកត្រជាក់ រួចដាក់ទឹកខ្មេះបន្តិច និងម្រេច នោះវានឹងបាត់នូវក្លិនឆ្អាបបាន ឬអ្នកក៏អាចយកទឹកលាងអង្ករដើម្បីលាងក៏បានដែរ។

ផ្សិត

នៅមុនពេលដែលអ្នកលាងផ្សិត អ្នកអាចយកវាទៅត្រាំក្នុងទឹកអំបិល បន្ទាប់មកទើបលាង នោះវានឹងងាយស្រួលក្នុងការលាងជម្រះដីដែលមានលើនោះ។

ក្តាម

នៅពេលដែលអ្នកលាងក្តាម អ្នកគួរតែយកទឹកអំបិលមកលាងសំបកវាជាមុនសិន បន្ទាប់មកដាក់វាត្រាំនៅក្នុងទឹកអំបិល ដើម្បីឱ្យវាខ្ជាក់របស់កង្វក់ចេញពីពោះរបស់វា ទើបលាងវាជាមួយទឹក ដោយប្តូរទឹកលាងឱ្យបានច្រើនដង។

ផ្កាខាត់ណា

មុនពេលដែលអ្នកលាង អ្នកអាចយកច្រាសដុសធ្មេញមកដុសផ្នែកក្រៅរបស់វាជាមុនសិន ទើបបេះវាចេញជាស្រទាប់ រួចត្រាំក្នុងទឹកអំបិលចំនួនពី១៥ទៅ២០នាទី ទើបប្រើទឹកកលាងសម្អាតវាចេញ៕(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)