ឈឺបំពង់កជាអាការៈទូទៅបំផុតមួយនៃជំងឺផ្ដាសាយ។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ទោះជាយ៉ាងណាវាក៏អាចកើតឡើងដោយសារកត្តាមួយចំនួនផ្សេងទៀតរួមបញ្ចូលទាំងខ្យល់ស្ងួត ប្រតិកម្មអាឡែកស៊ីនិងបរិយាកាសមិនបរិសុទ្ធ។ ដើម្បីពន្លឿនភាពធូរស្បើយពីអាការៈនៃវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីតែរុក្ខជាតិប៉ុន្មានប្រភេទដែលអ្នកគួរសាកល្បង ៖

១. តែបៃតង

ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនប្រភេទដែលជួយបំបាត់អាការៈឈឺបំពង់កឆាប់រហ័ស។

២. តែខ្ញី

មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាកដែលជួយបំបាត់អាការៈឈឺបំពង់បានយ៉ាងប្រសើរ។

៣. តែរមៀត

ក៏ដូចនឹងតែខ្ញី តែរមៀតមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងការរលាកដែលល្អណាស់សម្រាប់បំបាត់អាការៈឈឺបំពង់ក។

សម្គាល់ ៖

  • ចូរជ្រើសរើសទទួលទានតែក្ដៅឧណ្ហៗ ចៀសវាងតែក្ដៅពេក
  • អ្នកក៏អាចទទួលទានតែត្រជាក់ដើម្បីបំបាត់ការឈឺចាប់បានដែរ
  • អ្នកអាចបន្ថែមទឹកឃ្មុំដើម្បីបង្កើនរសជាតិ ពិសេសចំពោះតែរមៀត
  • មិនចាំបាច់តែទទួលទានឡើយ! ក៏ព្រោះអ្នកអាចប្រើប្រាស់តែខាងលើដើម្បីខ្ពុរមាត់ឱ្យបានពី ២ ទៅ ៣ ដងក្នុងមួយថ្ងៃ។

ប្រយ័ត្ន!  អ្នកគួរទៅជួបពិនិត្យជាមួយគ្រូពេទ្យ ប្រសិនបើការឈឺបំពង់កមានអមមកជាមួយនូវអាការៈក្ដៅខ្លួនខ្លាំង ឡើងរោលកន្ទួលក្រហមលើមាត់មិនធូរស្បើយសោះក្នុងរយៈពេលយូរ រួមទាំងអាការៈខុសប្រក្រតីគួរអោយព្រួយបារម្ភមួយចំនួនផ្សេងទៀត៕