បើសិនជាអ្នកមានជំងឺបេះដូង យកល្អគួរតែគ្រប់គ្រងកូឡេស្តេរ៉ុល សម្ពាធឈាម និងទម្ងន់ឲ្យបានល្អ។ ការធ្វើបែបនេះក៏អាចពង្រឹងដល់សុខភាពទូទៅផងដែរ។ អាហារមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់មានដូចជា៖

ភាគច្រើនអាហារខាងលើនេះមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់ ដែលអាចធ្វើឲ្យជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរទៅៗ តាមរយៈធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់។ អាហារមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់ផ្សេងទៀតដែលគួរតែចៀសវាងនោះមានដូចជា៖

  • អំបិលសម្រាប់ថែមក្រៅ
  • អាហារវិចខ្ចប់
  • អាហារតាមភោជនីយដ្ឋាន។

ខាងក្រោមនេះគឺជាគន្លឹះខ្លីៗដែលអាចពង្រឹងដល់របបអាហារអ្នកនៅពេលកំពុងតែរស់នៅជាមួយជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង៖

  • ចូរទុកដាក់ផ្លែឈើ និងបន្លែឲ្យមានរួចជាស្រេច ជាពិសេសដាក់ក្នុងទូរទឹកកកតែម្តង។ ចូរហាន់វាជាចំណិតៗដើម្បីធ្វើជាអាហារសម្រន់នៅចន្លោះពេលញ៉ាំអាហារ
  • ចូរបន្ថយទំហំបាយដែលអ្នកញ៉ាំ។ ការបន្ថយបែបនេះអាចជួយឲ្យអ្នកញ៉ាំកាឡូរី ខ្លាញ់ និងជាតិប្រៃកាន់តែតិច
  • ចូរចម្អិនជាមួយនឹងមឺមថ្នាំចិន។ ចូរជំនួសការប្រើអំបិល តែអ្នកអាចប្រើមឺមថ្នាំចិនដើម្បីបង្កើនក្លិន និងរសជាតិរបស់អាហារបាន។ នៅពេលទិញអាហារកំប៉ុងមកទុកញ៉ាំ ចូរពិនិត្យរកមើលអាហារណាដែលមានជាតិប្រៃតិច។(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
  • ចូរអានការណែនាំក្នុងស្លាកសញ្ញារបស់អាហារ និងចៀសវាងអាហារណាដែលមានខ្លាញ់ និងសូដ្យូមខ្ពស់៕