អាហារមានសម្បូរទៅដោយផ្ទុកវីតាមីន C ភាគច្រើនផ្ទុកជាតិអាស៊ីតខ្ពស់ដែលអាចបង្កបញ្ហាច្រាលអាស៊ីតក្រពះក្រោយទទួលទានរួច។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ប៉ុន្តែកុំបារម្ភ! ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព  Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពី

១. ម្ទេសប្លោក

ម្ទេសផ្លោកគ្រប់ពណ៌មានផ្ទុកវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែក្រូចទៅទៀត ដោយមានចាប់ពី ៩៥ មីលីក្រាមចំពោះម្ទេសផ្លោកពណ៌បៃតង ដល់ ៣៤១ ក្រាមចំពោះម្ទេសផ្លោកពណ៌លឿង។ វាក៏មានផ្ទុកជាតិកាឡូរីទាបត្រឹម ៤៥ កាឡូរីប៉ុណ្ណោះក្នុងមួយពែងដែលធ្វើអោយវាក្លាយជាអាហារសម្រន់ដ៏ល្អបំផុត។

២. ពន្លកស្ពៃក្ដោប

ស្ពៃក្ដោបតូចៗទាំងនេះមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃដែលទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក រួមទាំងសារធាតុ phytonutrients និង ៧៤.៨ មីលីក្រាមនៃវីតាមីន C។ ​​​

៣. ផ្កាខាត់ណាខៀវ

ត្រឹមតែ ១ ពែងនៃផ្កាខាត់ណាខៀវចិញ្ច្រាំមានផ្ទុកវីតាមីន C ដល់ទៅ ៨១ ក្រាម។ វាជាប្រភពនៃវីតាមីន K ដែលសំខាន់សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង និងសសៃឈាម​​។

៤. ផ្កាខាត់ណា

ផ្កាខាត់ណាទំហំតូចមួយក៏មានផ្ទុកជាតិសសៃទៅ ៥ ក្រាម ប្រូតេអ៊ីន ៥ ក្រាម និងវីតាមីន C ដល់ទៅ ១២៧.៧ មីលីក្រាម។

៥. ត្របែក

ផ្លែឈើត្រូពិចនេះមានផ្ទុកវីតាមីន C ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយប្រសើរជាងក្រូចទៅទៀត។

៦. ផ្លែគីវី

ត្រឹម ២ ផ្លែតូចៗនៃផ្លែគីវីមានផ្ទុកវីតាមីន C ប្រមាណដល់ទៅ ១២៨ មីលីក្រាមឯណោះ។ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថា គីវីជួយអោយអ្នកឆាប់គេងលក់និងបង្កើនគុណភាពនៃដំណេកផងដែរតាមរយៈកម្រិតនៃអ័រម៉ូនសេរ៉ូតូនីន។

៧. ផ្លែល្ហុង

ត្រឹមតែ ១ ពែងនៃផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកវីតាមីន C ដល់ទៅ ៨៨.៣ មីលីក្រាម។ ល្ហុងក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិសសៃនិងជាតិទឹកដែលល្អសម្រាប់សុខភាពរាងកាយផងដែរ ពិសេសទប់ស្កាត់អាការៈទល់លាមក។

៨. បន្លែបៃតង

អាហារដែលអ្នកគួររួមបញ្ចូលក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃដើម្បីទទួលបានវីតាមីន C ខ្ពស់ ប៉ុន្តែជាតិអាស៊ីតទាបនោះ គឺបន្លែបៃតង។ ក្រៅពីវីតាមីន C បន្លែបៃតងក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិសសៃ ជាតិទឹក ជាតិរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មចាំបាច់ផ្សេងៗច្រើនទៀតផងដែរ៕