គ្រប់គ្នាដែលមានបញ្ហាទល់លាមក និងក្រពះមិនកិនដឹងហើយថាវាអាចនឹងទៅជាយ៉ាងណាចំពោះសុខភាព។ វាមិនត្រឹមតែប៉ះពាល់ដល់ទម្លាប់ញ៉ាំអាហារទេ តែវាក៏ធ្វើឲ្យមានមានផាសុកភាព និងរំខានដល់ជីវិតរស់នៅប្រចាំថ្ងៃដែរ។ ការញ៉ាំអាហារច្រើនពេក ញ៉ាំលឿនពេក ញ៉ំហិរ និងញ៉ាំអាហារខ្លាញ់ច្រើនសុទ្ធតែអាចធ្វើឲ្យក្រពះមិនកិនអាហារបានទាំងអស់។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ភេសជ្ជៈផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីន គ្រឿងស្រវឹង សូកូឡា ។ល។ ក៏អាចនាំឲ្យមានបញ្ហានេះដូចគ្នា។ ម៉្យាងវិញទៀត ការទល់លាមកអាចបណ្តាលមកពីហេតុផលច្រើនប្រភេទដូចជា របបអាហារខ្វះជាតិសរសៃ ការខ្សោះជាតិទឹក ហាត់ប្រាណមិនគ្រប់គ្រាន់ លេបថ្នាំ ផ្លាស់ប្តូរទម្លាប់ មានផ្ទៃពោះ និងផ្សេងៗទៀត។
យ៉ាងណាមិញ អាហារដែលអ្នកញ៉ាំអាចជួយបំបាត់បញ្ហាទល់លាមក និងក្រពះមិនកិនបាន តាមរយៈជំនួយដល់ដំណើរការណ៍រំលាយអាហារ។ ខាងក្រោមនេះគឺជារបៀបដែលបបរអាចជួយដោះស្រាយបញ្ហាអ្នកបាន៖
ជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ
បបរច្រើនតែជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។ វាក៏ជាប្រភពដ៏ខ្លាំងមួយនៃជាតិសរសៃរលាយ ដែលអាចជួយដល់ដំណើរការណ៍រំលាយអាហារថែមទៀត។ អាហារមានជាតិសរសៃតិចគឺជាហេតុផលញឹកញ៉ាប់មួយនៃការទល់លាមក និងក្រពះមិនកិន ដូច្នេះបបរអាចជួយដោះស្រាយរឿងនេះបាន។
បន្ថយការរំលាយអាហារ និងជួយឲ្យឆាប់ឆ្អែត
ការញ៉ាំច្រើនពេក ឬញឹកញាប់ក៏អាចបង្កើនការប្រឈមនឹងក្រពះមិនកិន និងទល់លាមកបានដែរ។ បបរគឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលអាចបន្ថយការរំលាយអាហារបាន និងជួយធ្វើឲ្យឆាប់ឆ្អែត និងឆ្អែតបានយូរ។ រឿងនេះនឹងបន្ថយភាពញឹកញាប់នៃការញ៉ាំដើម្បីរាងកាយមានពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់កិនអាហារ។
បបរគឺជា Prebiotic
អ្នកដឹងហើយថា មានបាក់តេរីល្អៗច្រើនណាស់ដែលមានក្នុងពោះវៀន។ បាក់តេរីទាំងនេះនឹងជួយដល់ការរំលាយអាហារ ព្រមទាំងជួយដល់ដំណើរការណ៍នៃការរំលាយអាហារបាន។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)Prebiotic គឺជាអាហារមួយដែលអាចចិញ្ចឹមបាក់តេរីល្អៗទាំងនេះបាន និងឲ្យវាធ្វើការកាន់តែមានសុវត្ថិភាព។ បបរគឺជា Prebiotic និងការញ៉ាំវាពេលព្រឹកនឹងជំរុញដល់ការរំលាយអាហារកាន់តែល្អពេញមួយថ្ងៃ៕