តែខ្ញីត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយមឺមខ្ញីស្ងួតដាក់ទៅក្នុងទឹកក្តៅ។ វាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាអាចជួយបំបាត់ការចង្អោ និងក្អួត ហើយក៏ប្រហែលជាមានប្រសិទ្ធភាពព្យាបាលការចាញ់កូនដោយសារតែមានផ្ទៃពោះដែរ។(អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) យ៉ាងណាមិញ អ្នកប្រហែលជាឆ្ងល់ថាតើការញ៉ាំតែខ្ញីមានសុវត្ថិភាពឬអត់សម្រាប់ស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ។ 

ស្រ្តីដែលក្អួត និងចង្អោ ឬហៅថាចាញ់កូនក្នុងត្រីមាសដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះមានសឹងតែ ៨០ភាគរយទៅហើយ។ សំណាងដែរ មឺមខ្ញីផ្ទុកទៅដោយសារធាតុរុក្ខជាតិដែលអាចជួយដល់ការមិនមានផាសុកភាពមួយចំនួននៃការមានផ្ទៃពោះបាន។ អ្វីដែលពិសេសនោះគឺថា សារធាតុពីរប្រភេទដែលមានក្នុងខ្ញីមានដូចជា Ginngerols និង Shogaols ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាកន្លែងទទួលក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងបង្កើនល្បឿននៃការរំលាយអាហារចេញពីក្រពះឲ្យឆាប់អស់ ដូច្នេះវានឹងជួយបន្ថយអារម្មណ៍ចង្អោ។ 

សារធាតុ Gingerols ដែលមានក្នុងមឺមខ្ញីឆៅធំៗ ខណៈពេលដែល Shogaols មានច្រើនក្នុងខ្ញីគ្រាម។ មានន័យថា តែខ្ញីត្រូវបានបង្កើតឡើងចេញពីខ្ញីស្រស់ ឬគ្រាមដែលផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងការរលាក និងស័ក្តិសមសម្រាប់ព្យាបាលការចង្អោ និងក្អួតលើស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)ក្រៅពីនេះ ខ្ញីត្រូវបានបង្ហាញថា អាចជួយបំបាត់ការឈឺចាប់ដោយសារតែរមួលក្នុងស្បូនដែលស្រ្តីមានផ្ទៃពោះភាគច្រើនតែងតែជួបប្រទះនៅត្រីមាសដំបូង៕