ស្រ្តីដែលត្រៀមខ្លួនធ្វើជាម្តាយគេ និងទារកកំពុងតែលូតលាស់ក្នុងផ្ទៃគឺងាយនឹងរងការគ្រោះថ្នាក់ណាស់ពីការពុលចំណីអាហារ។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ដូច្នេះស្រ្តីមានផ្ទៃពោះគួរតែចៀសវាងអាហារទាំងនេះដើម្បីកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងការពុលអាហារ៖
- មិនត្រូវញ៉ាំត្រីឆៅ ត្រីប្រឡាក់ ឬសាច់ឆៅគ្រប់ប្រភេទ
- មិនត្រូវញ៉ាំត្រីដែលផ្ទុកទៅដោយជាតិបារ៉តខ្ពស់ដូចជា ត្រីដាវ ឬត្រីឆ្លាមជាដើម
- មិនត្រូវញ៉ាំផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោដែលមិនបានសម្លាប់មេរោគឡើយ
- មិនត្រូវញ៉ាំស៊ុត ឬផលិតផលធ្វើពីស៊ុតដែលឆៅ(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- មិនត្រូវញ៉ាំបន្លែឆៅ ឬទឹកផ្លែឈើដែលមិនបានសម្លាប់មេរោគ៕