+ គ្រឿងផ្សំ
– ត្រីផ្ទក់ ៨ខាំ (កាត់ជាកង់ៗ)
– សាច់ជ្រូកបីជាន់ ៤ខាំ (ហាន់ជាដុំ)
– ស្ករ
– ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
– ខ្ទឹមក្រហម ចិញ្ច្រាំ ៣ស្លាបព្រាបាយ
– ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
– គល់ស្លឹកគ្រៃ ៧ដើម (ដំអោយបែកតិចៗ)
– ម្សៅគ្រឿងផ្សំរសជាតិ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
– ម្រេចម៉ត់ ១/៤ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ១ស្លាបព្រាបាយ
– ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
– ម្ទេស ៥ (ពុះយកគ្រាប់ចេញ)
– ទឹក ១,៤លីត្រ
+ របៀបធ្វើ
– ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់សាច់ជ្រូកចូល ស្ងោប្រហែល៥នាទីរួចស្រង់ចេញលាងទឹកអោយ ស្អាត។
– យកចានដែកដាក់ត្រី និងសាច់ជ្រូក រួចដាក់ខ្ទឹមក្រហម ២ស្លាបព្រាបាយ ម្សៅគ្រឿងផ្សំ រសជាតិ ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ ម្រេច ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង និងទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ច្របល់ជាមួយគ្នាអោយសព្វល្អ រួចទុកចោល ៣០នាទី។
– ដាំប្រេងឆាដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ ឆាអោយឈ្ងុយបន្ទិច សឹមដាក់ម្ទេសកូ៤ទៅ៥ត្រឡប់ សឹមដាក់ខ្ទឹមក្រហមឆាអោយប្រែពណ៌ រួចចាក់ទឹកចូលដាំអោយពុះ។
– ពេលទឹកពុះដាក់សាច់ ត្រី និងម្សៅស៊ុបកូអោយសព្វរំងាស់ប្រហែល ៤៥ ទៅ ៦០នាទីជាការស្រេច៕
ប្រភព៖ rasmeinews.com