ប៉ូតាស្យូមគឺជាជាតិរ៉ែក្នុងរបបអាហារដ៏សំខាន់មួយ ដែលវាផ្តល់ប្រយោជន៍ដល់បេះដូង សាច់ដុំ តម្រងនោម និងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ។ ប្រភពអាហារដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូមមានដូចជា៖ ដំឡូងបារាំង ចេក គ្រាប់ធញ្ញជាតិ ផ្លែឈើជូរៗ និងផ្លែបឺ។ យ៉ាងណាមិញ អត្ថប្រយោជន៍ធំៗនៃប៉ូតាស្យូមមានដូចជា៖

  • ពង្រឹងដល់សុខភាពរបស់ឆ្អឹង
  • បន្ថយសម្ពាធឈាម
  • បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងគាំងបេះដូង
  • ជួយដល់រាងកាយក្នុងការបញ្ចេញការចាលរបស់ជាតិប្រៃពីក្នុងខ្លួនមកខាងក្រៅវិញ៕