តើអាចគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកនិងការពារផលវិបាកនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានត្រឹមត្រូវក្នុងកម្រិតណា?
ជាការពិតណាស់ អាហារខ្លះមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលធ្វើឲ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមមានស្ថេរភាព ការពារបេះដូង និងជួយស្តារវីតាមីនរបស់អ្នក ហើយចៀសផុតពីផលប៉ះពាល់នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
អាហារទាំង ៩ ខាងក្រោមនេះអាចផ្តល់ឲ្យអ្នកនូវអ្នកការពារបន្ថែមទៀត ដើម្បីប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងផលវិបាករបស់វា។
១. ផ្លែប៉ោម
២. ឈើអែម
៣. ផ្លែក្រូចឆ្មារ
៤. ត្រីទឹកត្រជាក់
៥. អាហារដែលសំបូរជាតិសរសៃ
៦. ចេក
៧. តែបៃតង
៨. គ្រាប់ផ្លែឈើ
៩. ស្ពៃខៀវ និងប្រូខូលី៕