ឆ្អឹងរបស់មនុស្សយើងងាយនឹងចុះខ្សោយទៅតាមអាយុណាស់។ ចំនួនជាតិកាលស្យូមក្នុងរាងកាយមនុស្សយើងអាចថយចុះទៅតាមអាយុ ដូច្នេះ ភាពពុកផុយរបស់ឆ្អឹងអាចងាយនឹងកើតឡើងណាស់។ ឆ្អឹងដែលភ្លាត់ ការបាក់ឆ្អឹងទំនងជាងអាចកើតឡើងនៅពេលដែលឆ្អឹងចុះខ្សោយ ហើយអាចនឹងត្រូវការស៊ីពេលច្រើនទៀតទម្រាំជា។ រឿងនេះអាចជារឿងដ៏ស៊ាំចិត្តណាស់ចាប់តាំងពីអ្នកមិនអាចធ្វើចលនារាងកាយបានច្រើនដូចមុន។
ក្រៅពីសម្រាក គ្រូពេទ្យអាចនឹងណែនាំឲ្យអ្នកជ្រើសរើសការញ៉ាំអាហារដែលត្រឹមត្រូវបន្ថែំទៀត ដើម្បីជម្រុញដល់សុខភាពឆ្អឹង ការលូតលាស់ឆ្អឹងដែលបាក់ និងរបួសឆាប់ជា។ របបអាហារទាំងនោះមានដូចជា៖
ទឹក
ឆ្អឹងដែលភ្លាត់អាចកើតឡើងនៅពេលដែលមិនមានភាពរំអិលគ្រប់គ្រាន់ក្នុងសន្លាក់។ ការពិតនោះគឺថា មនុស្សភាគច្រើនគឺមិនសូវញ៉ាំទឹកបានគ្រប់គ្រាន់ឡើយ។ រឿងនេះអាចដោយសារតែការងារច្រើន និងមិនសូវមានពេលញ៉ាំទឹក។ ជាអកុសល្យ រឿងនេះអាចធ្វើឲ្យសន្លាក់ទៅជាស្ងួត និងពុកផុយ ដែលងាយនឹងភ្លាត់បាន ដោយសារតែមិនមានទឹករំអិលគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីជំនួយដល់ការធ្វើចលនាកាន់តែស្រួល។ យកល្អគួរតែព្យាយាមញ៉ាំទឹកឲ្យបាន ៨កែវក្នុងមួយថ្ងៃដើម្បីជួយបង្ការ ឬយ៉ាងហោចណាស់ក៏ជួយសម្រួលដល់ឆ្អឹងដែលកំពុងតែភ្លាត់នោះបានដែរ។
ប្រូតេអ៊ីន
អ្នកនឹងត្រូវការប្រូតេអ៊ីនក្នុងរបបអាហារបើសិនជាអ្នកចង់ការពារខ្លួនឯងពីបញ្ហាឆ្អឹងដូចជា ការភ្លាត់ឆ្អឹង និងការបាក់បែកឆ្អឹង។ ប្រូតេអ៊ីនមិនគ្រាន់តែអ្នកអាចញ៉ាំបានពីអាហារទេ តែវាក៏ជួយដល់ការជួសជុលសាច់ដុំ ដើម្បីការពារឆ្អឹងបានថែមទៀតផង។ បើសិណជាអ្នកយល់ថាខ្លួនឯងឃ្លាន ចូរញ៉ាំអាហារសម្រនណាដែលសម្បូរជាតិប្រូតេអ៊ីន។
អាហារសម្បូរជាតិកាលស្យូម
រឿងផ្សេងមួយទៀតដែលអ្នកត្រូវពិចារណាលើរបបអាហារក្នុងពេលភ្លាត់ឆ្អឹងនោះគឺ ញ៉ាំអាហារណាសម្បូរជាតិកាលស្យូម។ កាលស្យូមជាជាតិរ៉ែដ៏សំខាន់មួយក្នុងរាងកាយ ដើម្បីការពារភាពខ្សោយរបស់ឆ្អឹង។ អាហារធ្វើពីទឹកដោះគោគឺជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃជាតិកាលស្យូម។ បើសិនជាអ្នកញ៉ាំជាតិកាលស្យូមមិនគ្រប់គ្រាន់ទេ អ្នកអាចញ៉ាំជាប្រភេទថ្នាំបំប៉នបានទៅតាមវេជ្ជបញ្ជារបស់គ្រូពេទ្យ។
ផ្លែឈើរសជាតិជូរៗ
ការញ៉ាំផ្លែឈើដែលស្ថិតក្នុងក្រុមផ្លែឈើជូរៗក៏អាចជារឿងល្អសម្រាប់ឆ្អឹងដែលភ្លាត់បានដែរ។ នៅពេលឆ្អឹងភ្លាត់ សាច់ដុំ និងជាលិកាជុំវិញអាចរងការរលាក។ រឿងនេះអាចធ្វើឲ្យចុះខ្សោយដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំបាន។ ជាមួយនឹងជំនួយរបស់ផ្លែឈើជូរៗ និងវីតាមីន C របស់វា មិនគ្រាន់តែជួយពង្រឹងដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំទេ ថែមទាំងធ្វើឲ្យឆ្អឹងជាលឿនទៀតផង៕