Join with Health.com.kh on Telegram

តែខ្មៅជាប្រភេទនៃតែដែលទទួលបានការពេញនិយមទទួលទានបំផុតមួយមកទល់នាពេលបច្ចុប្បន្ន។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) នេះក៏ព្រោះតែ “តែខ្មៅ” ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់ជាច្រើន! បើប្រៀបធៀបទៅនឹងតែស តែអូឡុង និងតែបៃតង តែខ្មៅគឺមានអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ជាងដូច្នេះហើយទើបវាមានរសជាតិនិងអត្ថប្រយោជន៍ខុសគ្នាខ្លាំងពីតែផ្សេងទៀត។ ខាងក្រោមវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីផលល្អៗនៃការទទួលទានតែខ្មៅ ៖

១. ធ្វើឱ្យការរំលាយអាហារកាន់តែមានភាពប្រសើរឡើង

បញ្ហាពាក់ព័ន្ធនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារអាចបង្កភាពមិនស្រួលជាខ្លាំងពិសេសនៅពេលអាហារដែលអ្នកបានទទួលទានចូល គឺមិនត្រូវបានរំលាយត្រឹមត្រូវ។ គ្រាន់តែគិតដល់ហើមពោះ ចលនាពោះវៀនមិនល្អ និងច្រាលទឹកអាស៊ីតក្រពះក៏ពិបាកណាស់ទៅហើយ។ ទោះជាយ៉ាងណាកុំបារម្ភ! តែខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុ tannins ដែលនឹងជួយបំបាត់បញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារទាំងនេះ។

២. អាចព្យាបាលបញ្ហារលាកស្បែកដោយសារពន្លឺព្រះអាទិត្យ

អ្វីដែលអ្នកត្រូវធ្វើ គឺគ្រាន់តែដាំទឹកក្ដៅ ២ ពែងរួចឆុងតែខ្មៅ ៤ កញ្ចប់តូចៗក្នុងទឹកនេះសម្រាប់រយៈពេល ១ ម៉ោង សឹមទុកឱ្យចុះត្រជាក់។ បន្ទាប់មកប្រើប្រាស់ក្រណាត់ស្អាតមួយត្រាំ ឬជ្រលក់ក្នុងទឹកតែ ហើយស្អំលើស្បែកដែលទទួលរងផលប៉ះពាល់សម្រាប់រយៈពេល ១៥ នាទី។

៣. ល្អសម្រាប់សុខភាពមាត់ធ្មេញ

ការទទួលទានតែខ្មៅអាចជួយកម្ចាត់បាក់តេរីក្នុងមាត់និងចន្លោះធ្មេញ! ដូច្នេះអ្នកមិនចាំបាច់បារម្ភអំពីការកកើតនៃកំណកកំបោរជាប់ធ្មេញនិងសូម្បីតែបញ្ហាខ្យល់ដង្ហើមមិនល្អ។

៤. ជួយឱ្យស្រកទម្ងន់

តែបៃតងមិនមែនជាតែមួយមុខដែលមានប្រសិទ្ធភាពជួយឱ្យស្រកទម្ងន់នេះទេ ប៉ុន្តែតែខ្មៅក៏អាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ដូចគ្នា! ការទទួលទានតែខ្មៅជួយពន្លឿនការដុតរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយដូច្នេះអ្នកនឹងអាចកម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់មិនល្អឬទម្ងន់ដែលលើសបានយ៉ាងប្រសើរ។ ការទទួលទានតែខ្មៅអាចជួយតុល្យភាពនៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមដូច្នេះអ្នកមិនបាច់ព្រួយរឿងឃ្លានខ្លាំងភ្លាមៗទេ។ នេះក៏ព្រោះតែសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗក្នុងតែខ្មៅទទួលខុសត្រូវសម្រាប់ការបង្កើនអត្រានៃការដុតរំលាយអាហារ ហើយរាងកាយនឹងអាចបំបែកជាតិខ្លាញ់បានត្រឹមត្រូវ។

៥. កម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរី

តែខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម Polyphenols ដែលជួយកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរីពីរាងកាយ ព្រមទាំងទប់ស្កាត់ការបំផ្លាញលើកោសិកាសុខភាពល្អ ហើយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ់ាំរ៉ៃផងដែរ។

៦. ពង្រឹងសុខភាពបេះដូង

តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ flavonoids ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង។ ដូច្នេះកុំភ្លេចរួមបញ្ចូលតែខ្មៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ៕