ភាគច្រើននៃពួកយើងប្រហែលជាធ្លាប់ដឹងរួចមកហើយអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន E ចំពោះសុខភាព។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) ប៉ុន្តែថាតើវីតាមីននេះសម្បូរក្នុងអាហារអ្វីខ្លះ? ថ្ងៃនេះវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីអាហារដែលជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន ៖
១. គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន
ជាអាហារសម្រន់ដ៏ល្អបំផុតមួយដែលមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន E ដែលរាងកាយត្រូវការ។ លើសពីនេះទៅទៀតគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃទង់ដែង ម៉ង់កាណែស សេលេញ៉ូម ផូស្វ័រ ម៉ាញ៉េស្យូម វីតាមីន B1 វីតាមីន B3 និងវីតាមីន B6 ផងដែរ។
២. គ្រាប់អាល់ម៉ុន
ត្រឹម ១/៤ ពែងនៃគ្រាប់អាល់ម៉ុនអាចផ្ដល់ឱ្យរាងកាយ ៤០ ភាគរយនៃវីតាមីន E ដែលត្រូវការប្រចាំថ្ងៃ។ ទោះជាយ៉ាងណាមិនត្រូវទទួលទានច្រើនពេកឡើយ។
៣. ផ្លែបឺរ
ត្រឹម ១ ពែងនៃផ្លែបឺរអាចផ្ដល់ឱ្យរាងកាយនូវវីតាមីន E ចាំបាច់ប្រចាំថ្ងៃដល់ទៅ ២១ ភាគរយ។ ផ្លែឈើនេះក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាំតិសសៃ ទង់ដែង សារធាតុ Folate ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន B6 វីតាមីន C និងវីតាមីន K ផងដែរ។
៤. ទំពាំងបារាំង
ការរួមបញ្ចូលទំពាំងបារាំងត្រឹម ១ ពែងក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃអាចផ្ដល់ឱ្យរាងកាយនូវវីតាមីន E ចាំបាច់ដល់ទៅ ១៨ ភាគរយ។ បន្លែនេះក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន K ជាតិទង់ដែង សេលេញ៉ូម ម៉ង់កាណែស ផូស្វ័រ និងវីតាមីន C ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពរាងកាយ ហើយជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
៥. ផ្កាខាត់ណាខៀវ
ត្រឹម ១ ពែងនៃផ្កាខាត់ណាខៀវផ្ដល់ឱ្យរាងកាយនូវវីតាមីន E ចាំបាច់ប្រចាំថ្ងៃដល់ទៅ ១៥ ភាគរយ។ លើសពីនេះទៅទៀតផ្កាខាត់ណាខៀវមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសមាសធាតុ Sulfuric ដែលជួយកម្ចាត់ជាតិពុលផ្សេងៗពីក្នុងរាងកាយគួរឱ្យកត់សម្គាល់៕