មនុស្សយើងភាគច្រើនដឹងការពិតថា ការញ៉ាំផ្អែមច្រើនគឺថែមកាឡូរីដោយគ្មានថែមជីវជាតិអ្វីផ្សេងឡើយ។ ដូច្នេះហើយយើងទំនងជាងាយនឹងញ៉ាំផ្អែមច្រើនៗពីភេសជ្ជៈកំប៉ុង និងអាហារមានជាតិផ្អែមផ្សេងៗទៀត។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ការញ៉ាំផ្អែមច្រើនពេកអាចប្រឈមនឹងបញ្ហាសុខភាពជាច្រើនដូចជា ឡើងទម្ងន់ ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ លើសសម្ពាធឈាម ជំងឺបេះដូង និងពុកធ្មេញជាដើម។
សមាគមន៍ជំងឺបេះដូងអាមេរិកបានណែនាំថា បុរសមិនគួរណាញ៉ាំផ្អែមច្រើនជាង ១៥០កាឡូរី (៣៧.៥ក្រាម)ក្នុងមួយថ្ងៃទេ ហើយស្រ្តីមិនគួរណាញ៉ាំច្រើនជាង ១០០កាឡូរី (២៥ក្រាម) ក្នុងមួយថ្ងៃដែរ។ ជាតិផ្ងែមដែលកើតឡើងពីធម្មជាតិក្នុងផ្លែឈើ បន្លែ និងអាហារធ្វើពីទឹកដោះគោគឺផ្តល់សុខភាពទេ ហើយក៏មាននាទិដ៏សំខាន់មួយក្នុងរបបអាហារផងដែរ។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)អាហារទាំងនេះផ្ទុកទៅដោយជាតិសរសៃ អង់ទីអុកស៊ីដង់ និងជីវជាតិសំខាន់ៗជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព៕