Join with Health.com.kh on Telegram

ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ គឺជាជំងឺរបៀបរស់នៅមួយប្រភេទដែលកើតឡើងលើមនុស្សរាប់លាននាក់នៅទូទាំងពិភពលោក។ ភាពធាត់ជ្រុល ឪពុកម្តាយមានជំងឺនិងជម្រើសរបៀបរស់នៅមិនល្អដូចជា ជក់បារី និងញ៉ាំគ្រឿងស្រវឹងអាចបង្កើនការប្រឈមខ្លាំងនឹងជំងឺនេះបាន។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)អ្នកជំងឺទឹកនោមផញអែមភាគច្រើនជ្រើសរើសយកការញ៉ាំមានជាតិផ្អែមសិប្បនិមិត្តដែលមានកាឡូរីទាប។ 

ប៉ុន្តែការសិក្សាថ្មីមួយបានរកឃើញថា ការបន្ថែមជាតិផ្អែមសិប្បនិមិត្តទាំងនេះទៅក្នុងអាហារ ឬភេសជ្ជៈ ប្រហែលជាមិនផ្តល់សុខភាពល្អទេ ហើយការអនុវត្តបែបនេះក៏អាចប្រឈមខ្ពស់នឹងការធាត់ជ្រុល និងកើតជំងឺតឹកនោមផ្អែមប្រភេទទីពីរដែរបើសិនជាអ្នកមិនទាន់មានជំងឺនេះនៅឡើយ។ បើសិនជាអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ ឬកំពុងតែព្យាយាមបន្ថយការប្រឈមមុខតាមរយៈការបន្ថយការញ៉ាំផ្អែម អ្នកត្រូវតែជ្រើសរើសអាហារណាដែលមានជាតិផ្អែមធម្មជាតិ និងបញ្ចូលវាក្នុងរបបអាហារ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាភេសជ្ជៈមានជាតិផ្អែមបែបធម្មជាតិ ហើយអាចបញ្ចូលក្នុងរបបអាហារបាន៖

តែឬសឈើ

អ្នកអាចជ្រើសរើសការញ៉ាំតែឬសឈើដែលមានជាតិផ្អែមបែបធម្មជាតិ ជាពិសេសសម្រាប់រដូវរងារនេះតែម្តង។ តែឬសឈើប្រភេទតែដើមផ្ការំយោលគឺមានជាតិផ្អែមបែបធម្មជាតិ និងផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន និងជាតិរ៉ែជាច្រើនសម្រាប់ជួយទប់ស្កាត់ការបង្ករោគ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងច្រោះជាតិពុលពីក្នុងខ្លួន។ បើសិនជាអ្នកចង់បង្កើតភេសជ្ជៈនេះឲ្យផ្អែម អ្នកក៏អាចថែមទឹកឃ្មុំទៀតបានដែរ។ 

ទឹកដោះគោសូកូឡាផ្លែអាលម៉ុន

ទឹកដោះគោផ្លែអាលម៉ុនមានជាតិផ្អែមបែបធម្មជាតិ ហើយក៏អាចញ៉ាំទាំងឆៅបានដែរ។ ប៉ុន្តែបើសិនជាអ្នកចង់ឲ្យវាកាន់តែផ្អែមទៀត ចូរបន្ថែមសូកូឡាខ្មៅ ឬសូកូឡាទឹកដោះគោបន្ថែម ហើយញ៉ាំវាក្តៅឧណ្ហៗ។ ភេសជ្ជៈមួយនេះល្អបំផុតសម្រាប់រដូវរងារនៅពេលល្ងាច។ 

ទឹកផ្លែឈើ

ខណៈពេលអ្នកត្រូវបានណែនាំឲ្យញ៉ាំផ្លែឈើ អ្នកក៏អាចជំនួសវាវិញតាមរយៈការញ៉ាំទឹកផ្លែឈើបានដែរ។ ផ្លែឈើប្រភេទ ក្រូច គីវី សុទ្ធតែសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលអាចជួយបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំសម្រាប់រដូវរងារនេះបាន។ (អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ) ថ្វីបើវាមានជាតិស្ករ តែវាគឺជាស្ករបែបធម្មជាតិ និងមិនអាចប៉ះពាល់ដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមទេ៕