ឈើអែមជាគ្រឿងទេសមួយប្រភេទដែលមានក្លិនឈ្ងុយដែលត្រូវបានប្រើបន្ថែមរសជាតិ ក៏ដូចជាក្លិនក្នុងអាហារនិងភេសជ្ជៈមួយចំនួន។ (អាន ៖ ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?) គ្រឿងទេសនេះក៏អាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍អស្ចារ្យជាច្រើនចំពោះសុខភាពផងដែរ។ ខាងក្រោមវេបសាយសុខភាព Health.com.kh នឹងបង្ហាញឱ្យដឹងពីផលល្អៗនៃការរួមបញ្ចូលឈើអែមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ៖
១. មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជួយការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញអុកស៊ីតកម្ម។ ហើយឈើអែមជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ ម្យ៉ាងវិញទៀតសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មទាំងនេះនៅពេលរំលាយក៏អាចជួយទប់ស្កាត់រ៉ាឌីកាល់សេរីមិនឱ្យបង្កការបំផ្លាញក្នុងរាងកាយផងដែរ។
២. កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ
ការបន្ថែមឈើអែមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃនឹងជួយរាងកាយក្នុងការកាត់បន្ថយកម្រិតនៃកូឡេស្តេរ៉ូលមិនល្អ។ ឈើអែមក៏មានប្រសិទ្ធភាពគ្រប់គ្រងកម្រិតនៃជាតិស្ករក្នុងឈាមនិងខ្លាញ់មិនល្អទ្រីគ្លីសេរីដផងដែរ។
៣. លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងការរលាក
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យមួយទៀតនៃឈើអែម គឺប្រយុទ្ធប្រឆាំងការរលាកក្នុងរាងកាយ។ ដូច្នេះការទទួលទានឈើអែមជួយទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃបញ្ហាសុខភាពផ្សេងៗដែលកើតឡើងដោយសារការរលាកក្នុងរាងកាយដូចជាឈឺក្បាល និងឈឺសន្លាក់ជាដើម។
៤. ទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក
សមាសធាតុដែលផ្ដល់នូវរសជាតិនិងក្លិនដល់ឈើអែមមានប្រសិទ្ធភាពទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីកគួរឱ្យកត់សម្គាល់
៥. បង្កើនការប្រតិកម្មនឹងអ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីន
អាំងស៊ុយលីនដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងរាងកាយដែលទទួលខុសត្រូវគ្រប់គ្រងចាត់ចែងការដុតរំលាយអាហារ ក៏ដូចជាថាមពល។ វាក៏ទទួលទានខុសត្រូវក្នុងការដឹកជញ្ជូនជាតិស្ករក្នុងឈាមផងដែរ។ ទោះជាយ៉ាងណាមនុស្សមួយចំនួនដែលធន់នឹងអាំងស៊ុយលីនមិនអាចគ្រប់គ្រងកម្រិតនៃជាតិស្ករក្នុងឈាមបានប្រសើរឡើយ ហើយបញ្ហានេះនឹងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ទោះជាយ៉ាងណាឈើអែមមានប្រសិទ្ធភាពបង្កើនប្រតិកម្មរបស់មនុស្សម្នាក់ទៅនឹងអាំងស៊ុយលីនដែលអាចប្រាកដបានថាអ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីនដំណើរការបានត្រឹមត្រូវ។ ដូច្នេះកុំភ្លេចរួមបញ្ចូលឈើអែមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ៕