ការមានផ្ទៃពោះគឺជារឿងដែលសំខាន់បំផុត ព្រោះអ្នកត្រូវតែប្រុងប្រយត្ន័គ្រប់រឿងនៅពេលដែលអ្នកមានផ្ទៃពោះ បើអ្នកមិនប្រយត្ន័ទេវាងាយនឹងប៉ះពាល់ដល់កូនក្នុងផ្ទៃអ្នកខ្លាំងណាស់ ហើយអ្វីដែលអ្នកគួរតែប្រុងប្រយត្ន័បំផុតគឺចំណីអាហារ។ តើមានចំណីអាហារអ្វីខ្លះដែលអ្នកមិនគួរបរិភោគនៅដំណាក់កាលមានផ្ទៃពោះ?

- អ្នកមិនត្រូវបរិភោគត្រចៀកកណ្តុរដែលស្រស់នោះទេ ព្រោះក្រោយពេលដែលអ្នកបរិភោគរួច ហើយអ្នកប៉ះនឹងកម្តៅថ្ងៃ នោះវានឹងអាចធ្វើឲ្យអ្នកហើមបំពង់ក ថែមទាំងពិបាកដកដង្ហើមទៀតផង។
- អ្នកមិនត្រូវបរិភោគពពួកសណ្តែកដែលស្រស់នោះទេ ព្រោះនៅពេលដែលអ្នកចម្អិនមិនឆ្អិន ឬអ្នកបរិភោគដោយឆៅ នោះវាអាចធ្វើឲ្យអ្នកពុលបាន។
- អ្នកមិនអាចបរិភោគដំឡូងមីទេ ព្រោះនៅលើស្លឹក ឬស និងដើមវាសុទ្ធតែមានជាតិពុល បើអ្នកយកវាទៅធ្វើជាម្ហូប ហើយពិសារ នោះអ្នកនឹងអាចពុលបាន ធ្វើឲ្យខ្លួនអ្នកស្ពឹកទៀតផង។
- អ្នកមិនត្រូវបរិភោគប៉េងប៉ោះដែលមិនទាន់ទុំនោះទេ ព្រោះវានឹងអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍មិនស្រួលខ្លួន ដូចនេះបើអ្នកចង់បរិភោគ អ្នកគួរតែរើសអាទុំ ហើយយកទៅចម្អិនឲ្យឆ្អិនទើបបរិភោគ។
- នៅពេលដែលអ្នកចម្អិនផ្កាខៃណាពណ៌លឿង អ្នកត្រូវស្ងោរវាឲ្យឆ្អិនជាមុនសិន បន្ទាប់មកយកវាទៅស្រុះទឹកក្តៅម្តងទៀត ទើបយកវាទៅចម្អិន ព្រោះបើអ្នកមិនធ្វើតាមវិធីនេះ វានឹងធ្វើឲ្យក្រពះអ្នកមិនស្រួល ហើយមាត់អ្នកនឹងមានអាការៈស្ងួតទៀតផង។
- ខ្ញីដែលជិតខូចក៏អ្នកមិនត្រូវបរិភោគដែរ ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យអ្នកពុលក្រោយពេលដែលពិសាររួច។
- អ្នកមិនអាចផឹកទឹកសណ្តែកស្រស់ដែលមិនទាន់ដាំឲ្យឆ្អិនបានទេនៅពេលដែលមានផ្ទៃពោះ ព្រោះវាមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកពុលបានក្រោយពេលដែលផឹករួច៕