ការបរិភោគអាហារដែលមានសុខភាពល្អនៅពេលមានផ្ទៃពោះគឺជាសំនួរដ៏ចម្បងនៃការជ្រើសរើសអាហារដែលមានសារធាតុចិញ្ចឹមឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ដ៏សំខាន់មួយ។

អ្នកត្រូវធ្វើឱ្យប្រាកដថា អ្នកបានបរិភោគឱ្យបានច្រើននូវបន្លែស្រស់ ផ្លែឈើស្រស់, គ្រាប់ធញ្ញជាតិ, និងអាហារសម្បូរជីវជាតិ។ អ្នកត្រូវទទួលទានអាហារដែលមានាតិប្រូតេអ៊ីនឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ដោយការបរិភោគត្រី សាច់មាន់ និងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប ដូចជាផលិតផលទឹកដោះ គោសាច់ក្រហម និងស៊ុត ។អ្នកគួរតែចាប់ផ្តើមបរិភោគពីឥឡូវនេះហើយនិងបន្តបន្ទាប់។ ត្រីគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B12 និងវីតាមីន A ដែលត្រូវបានរកឃើញផងដែរនៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតងនិងលឿង។
កូនរបស់អ្នកអាចប្រើជាតិដែកយ៉ាងឆាប់រហ័សឬយ៉ាងច្រើន និងត្រូវការផ្គត់ផ្គង់របស់ស្រស់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ ដូច្នេះវាជាការសំខាន់ណាស់សម្រាប់អ្នកដើម្បីបរិភោគឱ្យបានច្រើននៃអាហារដែលសំបូរជាតិដែក។ អាហារដែលមានសម្បូរជាតិដែក មានដូចជា ផ្លែអែបព្រីខត, ផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀម, សាច់ក្រហម និងត្រី។
តាមធម្មតាស្ត្រីម្នាក់គួរតែចាប់ផ្តើមទទួលយកថ្នាំគ្រាប់អាស៊ីតហ្វូលិកជាប្រចាំថ្ងៃឱ្យបានបីខែមុនការមានផ្ទៃពោះនិងបន្តការទទួលយកពួកគេរហូតដល់សប្តាហ៍ទីម្ភៃនៃការមានផ្ទៃពោះដើម្បីជៀសវាងការមានពិការភាពពីកំណើត ដូច្នេះវាធ្វើឱ្យយល់ច្បាស់ថា គួតែបន្ថែមអាហារដែលមានសម្បូរជាតិអាស៊ីត ហ្វូលិកទៅនឹងរបបអាហាររបស់អ្នកដែលវាអាចមាននៅក្នុងបន្លែពណ៌បៃតងនិងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ៕