អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ស្ត្រីតែងតែត្រូវបានគ្រូពេទ្យផ្តល់អាហារជាច្រើនប្រភេទ ដើម្បីជួយកូនរបស់ពួកគេលូតលាស់។ ទោះយ៉ាងណាអាហារខាងក្រោមនេះ នឹងប៉ះពាល់ដល់គុណភាពទឹកភ្លោះ ដែលអ្នកម្តាយគួរជៀសវាងជាដាច់ខាត។
ត្រីងៀតខ្វះជីវជាតិធ្វើឱ្យទឹកភ្លោះល្អក់
ត្រីងៀតជាម្ហូបដែលមិនមានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើន ហើយពិតជាមិនល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ជាពិសេសគ្រោះថ្នាក់ជាងប្រសិនបើម្តាយញ៉ាំត្រីងៀតដែលបានប្រើសារធាតុគីមី។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានត្រីងៀតច្រើនមិនត្រឹមតែមិនមានសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការលូតលាស់ទារកនោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងងាយនឹងមានជំងឺក្រពះ ពោះវៀន និងការបង្ករោគដ៏គ្រោះថ្នាក់ផ្សេងៗទៀត។
អាហារដែលមានជាតិប្រៃ និងជូរ គឺមានគ្រោះថ្នាក់ចំពោះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
អាហារជ្រក់ ពិតជាមិនសមស្របសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះឡើយ ព្រោះវាមានផ្ទុកជាតិអំបិលច្រើនពេក ដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានជំងឺសរសៃឈាម បេះដូង និងជំងឺជាច្រើនទៀត។ អាហារប្រៃបណ្តាលឱ្យទារកផលិតតម្រងទឹកភ្លោះតិច។ នេះងាយស្រួលនាំឱ្យទឹកភ្លោះរបស់ម្តាយល្អក់ ដូច្នេះដើម្បីធានាបាននូវបរិយាកាសរស់នៅល្អបំផុតសម្រាប់ទារក អ្នកគួរតែញ៉ាំអាហារមានរស់ជាតិស្រាលៗ ដើម្បីឱ្យទឹកភ្លោះនៅក្នុងទារកមានផាសុកភាព។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះចៀសវាងទទួលទានអាហារដែលមានជាតិប្រៃពេក
ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះរាងកាយរបស់ម្តាយផ្ទុកជាតិទឹកច្រើន ដូច្នេះតម្រូវការអំបិល គឺខ្ពស់ជាង ហើយនាងចង់ញ៉ាំប្រៃជាងធម្មតា។ ការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិប្រៃពេក បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺហើមពោះ ការរក្សាសារធាតុរាវ សម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ការពុលពេលមានផ្ទៃពោះ ជំងឺបេះដូង ជំងឺសរសៃប្រសាទ ភាពក្រៀមក្រំ នោមតិច ការថយចុះទឹកមាត់ បង្កើតបរិយាកាសសម្រាប់បាក់តេរីរីកលូតលាស់រីកលូតលាស់ …។
អាហារដែលមានជាតិប្រៃបណ្តាលឱ្យទារកផលិតតម្រងទឹកភ្លោះកាន់តែតិចទៅៗដែលបណ្តាលឱ្យទឹកភ្លោះប្រែជាល្អក់ និងស្ងួតទោះបីជាទឹកត្រូវបានរក្សាទុកច្រើន ដែលបណ្តាលអោយហើមដៃ និងជើងក៏ដោយ។
អាហារដែលមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីខ្ពស់
ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះស្ត្រីត្រូវការបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ប៉ុន្តែការគ្រប់គ្រងទម្ងន់មានសារៈសំខាន់ណាស់។ អាហារដែលមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីខ្ពស់ អាចធ្វើឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះឡើងទម្ងន់យ៉ាងឆាប់រហ័ស។
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់
អាហារចៀន និងមានជាតិខាញ់ ច្រើនតែមានរសជាតិទាក់ទាញ ប៉ុន្តែមិនល្អសម្រាប់សុខភាព។ អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះស្ត្រី តែងតែមានអារម្មណ៍ឃ្លានអាហារ ប៉ុន្តែប្រាកដណាស់ចៀសវាងអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាំងនេះ។ អាហារប្រភេទនេះមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យស្ត្រីមានផ្ទៃពោះឡើងទម្ងន់ដោយមិនអាចគ្រប់គ្រងបានទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់ទារកក្នុងផ្ទៃទៀតផង។
ជាពិសេសអាហារចៀននៅតាមដងផ្លូវដោយប្រើប្រេងចម្អិនកខ្វក់អាចនាំមកនូវជាតិពុលដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
សារធាតុរំញោចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់ទារកក្នុងផ្ទៃ
អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះអ្នកម្តាយត្រូវចៀសវាងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិរំញោចដូចជាអាល់កុល កាហ្វេ … វាមានផលប៉ះពាល់យ៉ាងខ្លាំងដល់ទារកធ្វើឱ្យទឹកភ្លោះថយចុះ ល្អក់ មានជាតិពុល និងធ្វើឱ្យទារកប្រឈមនឹងគ្រោះថ្នាក់។
សូមនៅឱ្យឆ្ងាយពីអាហារខាងលើ ដើម្បីការពារសុខភាពអ្នក និងកូនអ្នក!