ការថែរក្សាផ្ទះបាយឲ្យនៅស្អាតល្អ អាចជួយអ្នកចៀសផុតពីជំងឺទាក់ទងនឹងអាហារ និងការបង្ករោគបាន។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)យ៉ាងណាមិញ ខាងក្រោមនេះគឺជាការណែនាំខ្លះៗដើម្បីជួយឲ្យផ្ទះបាយកាន់តែផ្តល់សុខភាពល្អជាងមុនទៀត៖
- ជូតសម្អាតចានដែលប្រឡាកជាមួយកន្សែងជារៀងរាល់ពីរបីថ្ងៃម្តង
- ចូរប្រើទឹកក្តៅ ទឹកសាប៊ូដើម្បីសម្អាតផ្នែកខាងក្នុងរបស់ម៉ាស៊ីនម៉ៃក្រូវ៉េវនៅពេលឃើញប្រឡាក់
- ចូរលាងសម្អាតជ្រុញជាមួយសាប៊ូ និងទឹកក្តៅ ឬទឹកចេញពីក្បាលរ៉ូមីណេឲ្យបានស្អាតល្អ
- ជារៀងរាល់សប្តាហ៍ ចូរចោលអាហារដែលហួសកាលបរិច្ឆេទ និងលាងសម្អាតទូទឹកកកចេញផង
- មិនត្រូវទុកអាហារដែលរលាយនៅលើតុទេ គឺទុកក្នុងកន្លែងកក់ក្នុងទូរទឹកកក
- ចំពោះអាហារដែលកកហើយ ចូរដាក់វានៅមុខគេដើម្បីអាចញ៉ាំឡើងវិញ(អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ)
- ចូរបោះចោលក្រឡ ឬកំប៉ុងដែលបែកធ្លាយ ឬកំប៉ិត៕