វីតាមីន D ផូស្វ័រ ប៉ូតាស្យូម និងកាលស្យូមគឺជាជីវជាតិដ៏សំខាន់ដែលដើរតួនាទីដ៏សំខាន់មួយចំពោះសុខភាពឆ្អឹង និងធ្មេញ។ ចាប់តាំងពីឆ្អឹង និធ្មេញត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយជីវជាតិទាំងនេះមក វាពិតជាសំខាន់ណាស់ដែលត្រូវបញ្ចូលជីវជាតិទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហារដើម្បីរក្សាសុខភាពឆ្អឹង និងធ្មេញទៀត។ ចាប់តាំងពីប្រភពអាហារជីវជាតិទាំងនេះមានដែនកំណត់មក ជាពិសេសរបបអាហារអ្នកបួសទៀតនោះ មនុស្សជាច្រើនតែងពឹងផ្អែកតែទៅលើថ្នាំបំប៉នដើម្បីទទួលបានវាក្នុងចំនួនគ្រប់គ្រាន់។ (អាន:ស្បែកកូនរបស់អ្នកនឹងស្អាតហើយមិនរមាស់បើធ្វើតាមវិធីនេះ តើកូនស្រីរបស់អ្នកចេះតែរមាស់ស្បែកមែនទេ?)ប៉ុន្តែ តាមការសិក្សាថ្មីមួយដែលចុះផ្សាយក្នុងសាព័ត៌មាន JAMA Network Open បានឲ្យដឹងថា ថ្នាំបំប៉នវីតាមីន D តែមួយមុខប្រហែលជាមិនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង និងការពារវាពីការបាក់បែកឆ្អឹងឡើយ ប៉ុន្តែការទទួលបានកាលស្យូមក៏សំខាន់សម្រាប់ថែរក្សាសុខភាពឆ្អឹងទៀតដែរ។
ដូច្នេះហើយ អ្នកត្រូវតែបញ្ចូលអាហារសម្បូរជាតិកាលស្យូមខាងក្រោមនេះទៅក្នុងរបបអាហារផង៖
គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
គ្រាប់ធញ្ញជាតិគឺជាអាហារសម្រន់ដ៏អស្ចារ្យមួយ ព្រមទាំងមានជីវជាតិច្រើនចំពោះសុខភាពទៀត ដោយវាមានប្រយោជន៍ទាំងសុខភាពឆ្អឹងផងដែរ។ វាពិតជាមានជីវជាតិច្រើន ព្រមទាំងកាលស្យូមខ្ពស់ផង។ គ្រាប់ធញ្ញជាតិភាគច្រើនដែលគេញ៉ាំ ច្រើនតែជាគ្រាប់ល្ងរតែម្តង។ គ្រាប់ធញ្ញជាតិក៏មានជាតិប្រូតេអ៊ីន ជាតិសរសៃ ដែលជួយឲ្យឆ្អែតបានយូរ និងសម្ងន់។
យ៉ាអួរ និងផលិតផលធ្វើពីទឹកដោះគោផ្សេងៗទៀត
អាហារធ្វើពីទឹកដោះគោគឺជាប្រភពដ៏សំខាន់នៃជាតិកាលស្យូមសម្រាប់អ្នកបួស។ អ្នកដែលញ៉ាំអាហារបួស អាចបញ្ចូលអាហារធ្វើពីទឹកដោះគោបានដូចជា យ៉ាអួរ ហ្រ្វូម៉ាត ទឹកដោះគោ បឺរទឹកដោះគោ ជាដើមដើម្បីទទួលបានជាតិកាលស្យូមគ្រប់គ្រាន់។
សណ្តែក
សណ្តែកជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យមួយនៃជាតិកាលស្យូមសម្រាប់អ្នកបួស។ ដូច្នេះវាពិតជាជួយឲ្យឆ្អឹងមានសុខភាពកាន់តែល្អ និងរឹងមាំ។
ផ្លែអាលម៉ុន
វាគឺជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិដ៏ពេញនិយមបំផុតដែលមានមនុស្សជាច្រើនទទួលទាន ជាពិសេសនៅរដូវរងាតែម្តង។ ផ្លែអាលម៉ុនសម្បូរទោដោយជាតិកាលស្យូម ហើយក៏គួរតែជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារអ្នកដែរ។អាន:ថ្នាំងងុយគេង ពេលអ្នកគួរប្រើ) ក្នុងរដូវក្តៅ អ្នកអាចត្រាំវាក្នុងទឹកមួយប់ ដើម្បីបកយកស្រទាបពណ៌ត្នោតខាងក្រៅចេញសិន ចាំញ៉ាំក្រោយ ខណៈបេលរដូវរងា អ្នកអាចលីងវាញ៉ាំកាន់តែឆ្ងាញ់ផង៕